Denne helga var Harstad Håndballklubb for alvor i gang med oppkjøringen mot det som skal bli et nytt seriemesterskap, og som igjen vil gi den andre opprykkskvalifiseringen på rad for 2.-divisjonsspill.

– Fortsatt fremstår det som uforståelig at vi ikke rykket opp i vår. Jeg tror spillerne motiveres av at vi misset, og derfor er enda mer innstilte på å klare det i vinter, sier trener Ketil Lian.

Forbedret utgave

Håndballjentene feide gjennom turneringen Tjuvstarten med fire enkle seirer. I snitt skåret de 26,5 mål per kamp. Motstanderne klarte ikke mer enn 11,5 i snitt mot Harstad. Forrige sesongs 2.-divisjonslag Ankenes stilte svekket, og tapte hele 13-27 for Harstad.

– Jeg antar at de vil komme sterkere tilbake, og vil sammen med Rognan prøve å utfordre oss. Jeg mener at vi uansett sendte ut et varsku til konkurrentene i helga, sier Lian.

Også Harstad har noe å gå på. Kvalitetsspillere som Eli-Jeanette Olsen, Karina Lindstrøm og Kjersti Eidissen vil være med for fullt i seriespillet.

– Vi er minst like gode, ja, kanskje bedre enn sist vinter. Laget er mer samkjørt nå, og spillere som kom til mot slutten av sesongen er denne gang med for fullt fra start.

– Konkurransen om plassene på laget blir tøff. De som vil spille må trykke til og prestere. Nå har vi mange å velge i.

Må søke utfordringer

Lian tror Harstad vil vinne med store siffer i de fleste kamper, som sist sesong, og derfor må søke utfordringer utenfor den ukentlige kamparenaen i 3.-divisjon.

– Vi har erfart av kvalifisering er noe langt annet enn seriekamper. Samtidig som vi må holde trykket i serien, og være nøye med å utføre oppgavene skikkelig også mot svake motstandere, må vi øve oss mot lag på et høyere nivå. Alle må være innstilte på å reise bort for å spille treningskamper, sier Lian.

Han sier sesongens utgave av Harstad vil kjennetegnes av mye fart i angrep.

– Vi skal løpe mye, men jobben skal først og fremst gjøres med godt forsvarsspill. Da kommer mye av seg selv i andre faser av spillet.

Vant på målforskjell

Harstads 3.-divisjonslag for menn, som er tilbake i regionserie etter kun én vinter på allnorsk nivå, gikk til topps i Tjuvstarten på bedre målforskjell enn Lødingen i innbyrdes oppgjør. Harstad tok første stikk og vant 27-14 lørdag kveld. I returoppgjøret søndag vant Lødingen 25-17.

Lødingen har flagget at laget skal overta tronen fra storebror kommende sesong, og søndagens kamp bar bud om at Harstad kan vente seg tøff motstand dersom laget ikke makter å prestere på sitt beste.

FORNØYD: Harstad-trener Ketil Lian hadde grunn til å smile etter fire seirer av fire mulige i Tjuvstarten. Fra venstre: Siri Johansen, Matilde Bøgner, Ingrid Mikalsen og Elin Westvik. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
SLO TILBAKE: Martin Haslevang og Markus Fossheim jublet da Lødingen fikk revansje mot Harstad ett døgn etter stortap for samme motstander. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
FØRSTE STIKK: Daniel Nyland var ustoppelig da Harstad lørdag la grunnlaget for turneringsseieren i Tjuvstarten ved å feie Lødingen av banen. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø