50 deltakere kjempet om plasseringene i klassene crosskart, bilcross og rallycross, og det forteller at interessen for motorsport er inne i en bølgedal. June Bruun, som leder klubben på sjuende året, bekrefter dette.

Flott aktivitet

– Vi er nå omkring 100 medlemmer i NMK Hålogaland, og av disse er 20 aktive. Det siste året har vi merket en nedgang i interessen, og vi sliter med å få med ungdommen. Nå har vi imidlertid fått med noen ungdommer i sportskomiteen, og de gjør en flott jobb. Motorsport er jo en ganske dyr hobby som krever mye av foreldrene. Men for dem som blir skikkelig hekta, er det en flott aktivitet som ofte engasjerer hele familien. Jeg er sjøl veldig interessert i bilcross og begynte å kjøre i 1992, men nå går tida med til å lede klubben. I sommerhalvåret drar vi på løp sammen og er i lag nesten hver eneste helg. Ellers jobber vi dugnad og har en del sosiale treff. Medlemmene i klubben kommer stort sett fra ETS, Harstad og Narvik, og vi har blitt en godt sammensveiset gjeng.

Besøk av skoleelever

Nestleder i klubben og løpsleder for helgas jubileumsløp, Svein Olufsen, hadde alt under kontroll.

– Lørdag hadde vi et strålende vær, men i dag ble det vått. Det betyr ikke noe for avviklingen av stevnet, for Høgås Transport stiller med maskiner og prepper banen på beste måte.

Olufsen bekrefter at interessen for motorsport ikke er på topp.

– Derfor var det gledelig at vi fikk en henvendelse fra Evenes kommune om å kjøre et opplegg for 20-30 ungdomsskoleelever. De kommer hit to onsdager. Den første dagen blir det teori, og den neste kan de som ønsker det, og er gamle nok, få kjøre litt. Vi har crosskart, og der er aldersgrensa bare seks år, mens de som vil prøve bilcross må være fylt 15 år. Kanskje kan vi så noen frø her og få opp interessen for motorsport.

Klassevinnere

I søndagens finaler var Frank Høgås fra arrangørklubben helt overlegen i rallycross, og vant en komfortabel seier over sine to konkurrenter. I A-finalen i bilcross senior ble det mer spenning. Her ledet Tommy Wilhelmsen fra NMK Dyrøy helt til han nesten hadde passert målstreken. Da stoppet han opp, og Christoffer Andersen, NMK Lofoten, ble utropt til vinner. Wilhelmsen på andreplass hadde kvalifisert seg til A-finalen ved å bli nummer to i B-finalen, og han ledet heatet fra start til noen meter før mål.

Øvrige klassevinnere ble Henriette Andersen, NMK Lofoten, i bilcross for kvinner og Thomas Amundsen fra NMK Hålogaland i bilcross for junior.

SEKRETARIATET: June Bruun (i midten) leder klubben på sjuende året. På søndag måtte hun trå til i sekretariatet sammen med Stine Mari Kristensen, til venstre, som var på opplæring fra NMK Harstad og Helena Karlsen, NMK Hålogaland. Foto: Per Jan Pedersen
PROMOTERER: Nestleder i klubben, Svein Olufsen, gjør seg klar til å ta imot ungdomsskoleelever fra Liland skole. Foto: Per Jan Pedersen
BILCROSS A-FINALE: Tommy Wilhelmsen, NMK Dyrøy (til venstre) måtte se seg slått på målstreken av Christoffer Andersen, NMK Lofoten. Foto: Per Jan Pedersen