11 minutter før full tid traff han klokkerent på et skudd fra utsiden av 16-meteren. Ballen føyk inn ved HIL-målvaktens venstre stolpe. Mens lagkameratene jublet, hevet Nicolaisen hendene i været og det så nesten ut som om han unnskyldte seg for å ha skåret.

– Lå i bakhodet

– HIL er en klubb jeg rakk å bli veldig glad i på kort tid. Av respekt for kompisene mine her i Harstad, og klubben HIL som helhet, kunne jeg ikke juble. Uansett hvor viktig målet er for Mjølner, lå det i bakhodet at feiring ville være feil, sier Nicolaisen, som etter kampen fikk statuetten som forteller at han var årets HIL-spiller i 2016. Den ble delt ut av sportslig leder Dag-Jøran Olsen.

Nicolaisen prøvde seg i Alta da HIL rykket ned til 3.-divisjon. Det gikk ikke helt som planlagt. I høst vendte han tilbake. Da sto døra åpen både hos Mjølner og HIL. Han valgte å gi moderklubben en ny sjanse.

– Det handlet om to ting: Mjølner lå allerede da an til opprykk, samtidig som løpet virket kjørt for HIL. Dernest at familien min er i Narvik. Jeg vet at HIL har full forståelse for valget mitt, og det er jeg glad for, sier Nicolaisen.

– Kan bli viktig

– Vi tar ikke opprykk for gitt, de siste fem kampene skal spilles. Forskjellen på null poeng og det ene vi fikk med oss kan til slutt vise seg å være det vi trengte for å rykke opp. Slik kampen utviklet seg, så tok vi det ene poenget. HIL kunne fort avgjort i andre omgang. Det ville vært bittert for oss. Vi førte i hele første omgang og var også periodevis best etter pause, sier Nicolaisen.

ÅRETS SPILLER: HILs sportslige leder Dag-Jøran Olsen delte ut statuett til Mathias Nicolaisen. Den fikk han som årets HIL-spiller i 2016. Foto: Øyvind Askevold Kaarbø