Det var inntrykket som mange satt igjen med da det såkalte SNN-akademiet tok i bruk Tjeldsunds beste fotballfasiliteter tirsdag kveld. Her kom Tromsø IL, med velkjente Morten Pedersen i spissen, inn for å lede spillerne gjennom en økt på halvannen time. Her er det tydelig hva det fokuseres på fra TIL-profilen med en spillerfortid i klubber som Rosenborg, Brøndby og belgiske Gent.

– Mange tenker kvantitet og mange repetisjoner i treningsarbeidet. Men for meg er ikke mengde viktig. Her dreier det seg om kvalitet, og ikke kvantitet. Det er mye viktigere at det som gjøres på trening gjøres med 100 prosents intensitet, sier TIL-treneren.

– Merket fokuset

Blant dem som fikk kjenne på en økt slik den kjøres i Tromsø IL var Medkilas Vegard Olsen. Han hadde sin første samling med akademiet bestående av trenere fra eliteserieklubben.

– Det var jo en spesiell trening dette. Jeg merket meg jo spesielt dette med kvalitetsfokuset. Samtidig var det også andre elementer som var litt annerledes enn på vanlige treninger, sier Olsen.

Han legger også til at det ble en interessant opplevelse å i praksis få se hva trenere i en eliteserieklubb vektlegger.

– En morsom opplevelse var det. Det er med på å motivere til å trene hardt for å nå sine ambisjoner, sier Olsen.

Kontinuitet

Blant de mange trenerne og lederne som fulgte talentene i Sør-Troms fra sidelinja var daglig leder i Hålogaland Fotballkrets, Daniel Kvile.

– Man ser jo at mange har tatt turen hit på en tirsdags kveld. Mange ser nok etter impulser for hvordan man skal legge opp en treningsøkt på best mulig vis. Det er også viktig å formidle eliteserieklubbens tankesett for hva som skal til for å lykkes, sier Kvile.

Blant dem som iakttok treningen fra sidelinja var Landsås-trener, Runar Bjørkelund. Han likte godt det han ble presentert for fra akademiets trenerstab.

– Tiltaket handler nok om å sette en standard. På Fjelldal var det en takknemlig oppgave. Her virket det som de aller fleste spillerne er påskrudde, sier Bjørkelund om tirsdagsøkta.

Mens TIL-akademiet var på plass i Narvik mandag, gikk turen videre ut i distriktet tirsdag. Torsdag er akademiet å finne på Henningsvær torsdag og på Ballstad dagen etter.

OBSERVERTE: Fotballkretsens leder, Daniel Kvile, var på plass og observerte treningsøkta tirsdag ettermiddag. Foto: Ivar Hjelvik
SJEFTRENER: Morten Pedersen framviste et knippe ulike øvelser for de unge fotballspillerne. Foto: Ivar Hjelvik
KEEPER: Emma Sjåfjell fra Kilkameratene var en av sisteskansene som fikk ei økt med akademiets keeperskole. Foto: Ivar Hjelvik