Ballbingen ved Bjarkøy skole er endelig ferdig montert og kan for alvor tas til bruk.

De ivrigste har naturlig nok ikke sittet på bingegjerdet til siste finpuss var unnagjort. I den siste uka har det vært aktivitet på det innrammede grønne gresset, både på dagtid i skolesammenheng og på kveld til fritidssysler. Kunstgress appellerer tross alt mer enn grusen på den gamle fotballbanen ved skolen.

Dugnadsinnsats

FAU-leder Rita Hågensen ved Bjarkøy skole og altmuligmann, vaktmester og byggesjef Stig-Johnny Frihaug strålte om kapp med sola onsdag.

– Denne dagen har vi ventet på i to år. Ballbingen er blitt en del forsinket, men nå er den endelig ferdig, sier Hågensen og Frihaug.

Prosjektkostnadene ser ut til å havne på 1,2 millioner kroner. Det er vel anvendte midler, mener ildsjelene. FAU ved Hågensen, Oddbjørg Arnesen og Ina Fokkes har stått på, og har hatt hjelp av ei ballbingegruppe bestående av Geir Kåre Bendiksen, Christian Olsen og Frihaug. Rektor John-Eirik Kristiansen har naturlig nok hatt en finger med i prosessen.

Toralf Rognli fikk anbudet på grunnarbeidet. Det meste av jobb ut over dette er gjort på frivillig basis.

– Vi har ei ivrig dugnadsgruppe på cirka ti personer, som har jobbet mye for å få prosjektet i havn. Både ungdommene selv og deres besteforeldre har stilt opp, sier Hågensen og Frihaug.

Stor betydning

Ballbingen er på 40x20 meter. Mål og kurver er montert. Sommer og vinter skal det legges til rette for den aktiviteten barn, unge og voksne har lyst til å drive med.

– Her kan det spiles fotball, basketball, volleyball og hockey. Vi planlegger skøytebane på vinteren. I ballbingen skal det foregå både organisert aktivitet gjennom Zeptic ungdomsklubb og uorganisert aktivitet, sier de.

Alle innbyggerne, fra 0 til 100 år, som ildsjelene sier, skal få bruke bingen slik de ønsker.

– Dette anlegget får stor betydning lokalt, ikke bare for de unge, men for hele samfunnet og øyriket. Barn og ungdom spesielt kommer til å være mer ute og mer aktive, sier Hågensen.

Flere planer

Nå sendes en henvendelse til kommunen ved ordfører og varaordfører om å ta del i en offisiell åpning. Bjarkøyværingene vil ha en skikkelig markering.

Ildsjelene har for øvrig ikke tenkt å lene seg tilbake når denne jobben er gjort.

– Vi er jo bare så vidt i gang. Det neste vi håper å få til er en skatebane, men den er fortsatt litt i det blå, sier Frihaug.

ILDSJELER: Altmuligmann Stig-Johnny Frihaug og FAU-leder Rita Hågensen gleder seg over det nye idrettsanlegget. Foto: privat
AKTIVITET: Ballbingen skal tilrettelegges for aktiviteter året rundt til glede for innbyggerne i øyriket. Foto: privat