Det sier leder i Skånland Stall, Martine Dagny Martinsen og Harstad Rytterklubbs Solveig Hokland Larssen i Harstad Rytterklubb. Klubbene sto sammen om å arrangere årets utgave av kretsmesterskapet i sprangridning.

– Stevnet skulle egentlig avholdes i Tromsø. Men da klubben her oppe så seg nødt til å til å avlyse arrangementet, kastet vi oss rundt på kort varsel, sier de to ryttersport-ildsjelene som kan se tilbake på flere uker med dugnadsarbeid.

Stor deltakelse

Det var ensbetydende med at det som kunne krype og gå av ekvipasjer fra Troms og Nordre Nordland var på startstreken under helgas stevne som ble arrangert over tre dager på ridebanen tilknyttet Skånland Stall.

– Vi hadde hele 62 deltakere i aksjon denne helga, og fikk brynt oss som arrangør. De relativt få ildsjelene i miljøet fikk vært med på å dra arrangementet i land. Samarbeidet mellom klubbene fungerte veldig bra, sier Martinsen og Hokland Larssen.

De legger heller ikke skjul på at dette ble et massivt arrangement.

– For klubbens ildsjeler var det arbeid fra fredag ettermiddag til søndag kveld, sier representantene fra de to arrangørklubbene.

God rekruttering

Fra den sportslige delen av stevnet var det rytterefra Skjomen og Tromsø som hevdet seg i klassen for de som hoppet høyest i helga.

– KM senior måtte avlyses. Men vi fikk likevel en heftig opplevelse da klassene for de som hoppet høyest var gjennomførte. her sto kampen mellom ryttere fra henholdsvis Skjomen og Tromsø,. Her har ikke vi lokale deltakere, sier Martinsen.

Derimot er deltakelsen i rekruttklassene noe som lover godt.

– I helga har vi 20-30 deltakere med lokal tilknytning i aksjon under KM i Sprangridning. Dette er jo tall som viser at det er godt med unge talenter i rekkene våre. Og det er også med på å vise at sporten går en lys framtid i møte, sier Martinsen.

Før årets utendørssesong er over, gjenstår det også å arrangere årets siste lokale dressurstevne til helga.

LUFTIG: Ragnhild Utnes på Haaga Ravn svever over ett av hinderne under KM. Foto: Solveig M. H. Larssen
KLUBBMESTER: Harstad Rytterklubb arrangerte også klubbmesterskap denne helga. Her gikk Emilie Eilertsenpå Kerry Jack til topps i klasse ponni. Foto: Solveig M. H. Larssen
DELTOK: Anne-Rebekka Kulseng-Hansen deltok på Montana. Foto: Solveig M. H. Larssen
GRASIØS: Mariann Morris og Siglavy Rubin leverte et solid stevne i helga.