Den tradisjonelle friidrettskonkurransen, samler deltakere fra Finnmark, Troms, Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal. Likevel fantes det ingen som kunne utfordre Westerås på de korte sprintøvelsene. Blant 13-åringene fra de seks representerte fylkene var det ingen tvil. Med seirer på 60 meter, 60 meter hekk og 200 meter hekk var Westerås temmelig utilnærmelig på de korteste distansene. Med 7,83 på 60 meter, 9,89 på 60 meter hekk og 31,98 på 200 meter hekk, hadde han også solid seiersmargin i løpsøvelsene.

– Mesterskapet ble jo en eneste stor opptur for meg. I dette selskapet er det jo morsomt å få vist seg fram, sier 13-åringen, som leverte flere prestasjoner som ga godt over 1.000 Tyrving-poeng. I tillegg til de suverene løpene, hentet han også hjem en bronsemedalje fra lengdegropa.

– Motiverende

Han var ikke den eneste som sørget for å imponere i Kvæfjords klubbdrakt. Det gjorde også Andrea Pålsdatter Hunstad, Tobias Uttakleiv Frantzen og Vebjørn Goos Elvevoll.

– Mens Andrea tok to sølv på henholdsvis 600- og 1.500 meter, tok Tobias bronse på 80 meter hekk. Vebjørn hentet også hjem en bronsemedalje i spyd, sier leder for Kvæfjord IL Friidrett, Line Alea Hunstad.

Hun kan se tilbake på mange år som leder for friidrettsklubben i kommunen. Men hun har aldri vært borti bedre lokal laginnsats enn det som ble prestert under helgas landsdelsleker.

– Å komme hjem med slike resultater er virkelig motiverende. Det viser også at vi har mange spennende talenter på gang i 13-14-årsklassen. Derfor viser også dette at vi gjør ting riktig i klubben, sier Hunstad.

IK Hind fulgte opp

Kvæfjord IL Friidrett var ikke alene om å prestere glimrende under årets ungdomsleker på Stjørdal. Det gjuorde nemlig også kollegaene i IK Hind.

– Sigrid Olsen hentet hjem gullmedalje i 14-årsklassen da hun kastet spydet 32,51 meter. Gull ble det også på sprinteren Simon Aune Johansen på 80 meter hekk. Han ble også nummer tre på 200 meter. Tobias Johansen tok hjem seieren på sin 200 meter hekk, og fulgte opp med en tredjeplass i tresteg, sier Hunstad.

Også fylkesmessig var Troms helt i toppen av listene. De kjempet lenge om seieren mot Møre og Romsdal, men måtte ta til takke med sølvplassen.

Kvæfjord: Andrea Pålsdatter Hunstad, Vebjørn Goos Elvevoll, Tobias Uttakleiv Frantzen og Jan Helge Westerås leverte en sterk laginnsats. Foto: Line Alea Hunstad
SEIER: Tobias Johansen fra IK Hind sto øverst på seierspallen etter sin innsats på 200 meter hekk. Foto: Line Alea Hunstad
GULL: Simon Aune Johansen tok gull på sin 80 meter hekk i 14-årsklassen Foto: Line Alea Hunstad