Grovfjord kom seirende ut av lokaloppgjøret etter Kajander-scoring:

Kajander åpnet målkontoen denne sesongen hjemme mot sin tidligere klubb Landsås, og i helga fulgte han opp med en ny scoring. Denne gangen mot Medkila, også det en tidligere klubb.

Kajander, som var spilleklar for Grovfjord i januar, hadde ikke spilt fotball siden oktober 2015, og var i fjor assistenttrener for Medkila.

– Det er bestandig artig både å score og vinne, men det er selvfølgelig litt kjedelig at det var mot Medkila. Likevel spiller man alltid for å vinne, og jeg er glad for å være med på å ta tre viktige poeng, sier han.

Ingen feiring

Medkilas Magnus Reppen Samuelsen sendte bortelaget i ledelsen etter 40 spilte minutter. Det var Jostein Kajander som ble Grovfjords redningsmann da han på et hjørnespark i andreomgang utlignet.

– Jeg løp meg fri på hjørnesparket, og fikk headet inn ballen. Så lenge fotball er artig ønsker jeg å være med for å bidra. Å score er alltid gøy, og det er jo bra at jeg fortsatt har noe å bidra med, sier 40-åringen.

På spørsmålet om det ble det feiring mot gamleklubben svarer han raskt.

– Nei, det er jeg for gammel til å gjøre uansett. Det hadde jeg ikke energi til, sier han.

Viktige poeng

Grovfjords Andreas Martinsen økte ledelsen for hjemmelaget. Viktor Framvik slo inn på bakerste etter å ha driblet seg forbi Medkila-forsvaret, og Martinsen kom skliende inn for å score andremålet.

Med én kamp mer spilt enn Skånland og Stålbrott/Sortland 2 klatrer Grovfjord opp til fjerdeplass, og åtte poeng unna nedrykksplass. Medkila ligger derimot rett over Landsås, som er på nedrykksplass med like mange poeng.

– Vi tok noen viktige poeng. Nå har vi nesten sikret oss fra nedrykksplassene, og det ser ut til at vi skal nå målsettingen vår om å konkurrere på øvre halvdel av tabellen. Målet vårt for resten av sesongen er å plukke så mange poeng som mulig, og å satse på en fjerde- eller femteplass. Det hadde vært artig å bli det beste laget i 4.-divisjon fra regionen, sier Kajander.

– Vi vant etter en dårlig fotballkamp. Den var jevnspilt, men kampen var preget av to lag som ikke ville tape, og det var lite fint spill. Underlaget gjorde det selvfølgelig verre. Det var små marginer som avgjorde, og vi var heldig som trakk det lengste strået, legger han til.