Med et vanskelig utgangspunkt og en syltynn spillerstall har Medkila-treneren slitt med å skape gode sportslige resultater under årets sesong. Lørdag fikk håpet om å fornye kontrakten i divisjonen et nytt og alvorlig skudd for baugen da Grand Bodø vant skjebnekampen i Nordlandshallen. Det betyr imidlertid ingenting i forhold til sørlendingens ambisjon om å løfte opp klubben til nye høyder i framtida.

– Uansett hvordan det går denne sesongen, så har jeg ambisjoner om å være med på veien videre. Den synes jeg ser spennende ut for klubbens del, mener Haugenes om framtida for Medkilas kvinnesatsing.

Byggeprosjekt

Sørlendingen fra Grimstads jobb med å lede Medkila-skuta på trygg grunn ser tøffere enn tøff ut etter stortapet i Bodø. Likevel har hun tanker om at det skal være mulig å skape et nytt og solid klubbfundament i framtida.

– Vi har bygd opp et spennende klubbprosjekt som vi håper på å kunne skaffe flere økonomiske støttespillere til. Dette betydelige prosjektet har jeg klokkertro på. Her er målet at klubben skal gå inn og forsterke produktet som de leverer over en bred front Vi har satt ned seks søyler som går på alt fra kamparrangement og sponsorarbeid til konkrete sportslige forbedringer av fotballhverdagen, sier Haugenes.

Proffdager

Hun understreker nemlig at den sportslige drømmen hennes er at Medkila ikke utelukkende skal være amatørspillere.

– Jeg håper jo at det skal være mulig å realisere et prosjekt som gjør det mulig å få til enkeltdager hvor spillerne kun er opptatt med trening og restitusjon. Det har enkelte andre norske klubber klart. På Avaldsnes er klubbens spillere helprofesjonelle, mens serieleder LSK Kvinner har to såkalte proffdager i uka. Jeg mener at dette er noe som bør være mulig å få til også her.

Hun legger også til at den store bøygen for å få dette til dreier seg om økonomi.

– Vi er nødt til å kjøpe fri spillere fra det daglige virket. Det er et grep som krever betydelig økonomisk ryggdekning. Men et slik profesjonalisering av hverdagen har jeg troen på skal være med på å kunne skape resultater, sier Haugenes.

Prosjektet, som ble sjøsatt fra klubbens side i sommer, har allerede fått en støttespiller inn som har bidratt med betydelige midler. I sommer ble det klart at Sparebank1 Nord-Norge stilte seg bak prosjektet, og gikk inn med en kvart million kroner.