Det sier Medkilas sportslige leder på kvinnesida, Ole-Martin Linaker. Han legger verken skjul på at Grand Bodø var suverent giftigst i dag, eller at 0-4 var et helt greit resultat i forhold til spill og sjanser.

– For vår del så er det ingen tvil om at et mirakel må til for at vi skal klare å beholde plassen i divisjonen, sier Linaker.

Han er også tydelig på at det spesielt er på det offensive delen av spillet at skoen trykker hardest.

– Vi er for svake offensivt, hvor vi er for lite giftig. Derfor blir ikke vår defensive linje avlastet i stor nok grad, mener Linaker om det han mener er hovedårsaken til at klubben nå står med to poeng av 51 mulige hittil denne sesongen.

– Ingen katastrofe

Om Medkila ender opp i 1.-divisjon neste sesong, så mener Linaker at det kan være en grei arena for å starte en snuoperasjon.

– 1.-divisjon er ingen katastrofe for oss om vi rykker ned. Det vil det heller ikke være å bli en, to- eller tre sesonger i divisjonen under. Slik laget er nå kan dette fort være en ok arena å fortsette på. For det ligger ikke noen utvikling i å bare tape fotballkamper, sier Linaker.

Han understreker også at det er for tidlig å gå ut med noe klar strategi på hvordan veien videre skal bli.

– Vi har gjennomført noen sesonger i det gode selskapet. Så får vi se framover. Ønsket er selvfølgelig å vende tilbake til toppserien på et tidspunkt, og gjerne allerede neste sesong, mener Linaker.

– Suges til Oslogryta

I etterkant av sesongene har det vært en kjensgjerning at lagets beste spillere har blitt fristet av tilbud fra klubber sørpå.

– Det er ingen hemmelighet at klubbene sender brev på det som kan krype og gå hos oss. De aller fleste suges til Oslogryta På samme tid er det dyrere å drifte klubb i nord. Vi har heller ikke studieplasser som er attraktive nok. Da står vi med en oppgave som er tøffere enn mange av lagene som vi kjemper imot, sier Linaker.

Likevel er det ikke mørkt med tanke på framveksten av talenter i nedslagsfeltet til klubben.

– Det ser ikke så aller verst ut akkurat nå. 2001-årgangen ser spennende ut. Så får vi se om utviklingen fortsetter i samme spor også framover, sier Linaker.

TUNGT: Ole-Martin Linaker mener at det nå må et mirakel til for at Medkilas kvinner skal fornye sin kontrakt i toppserien. Foto: Ivar Hjelvik