Trondenes skytterlag påtar seg oppgaven med å arrangere NNM i 2019. Arbeidet med stor-arrangementet starter i dag.

Det sier Tom Marius Gjertsen Kalvik i Trondenes Skytterlag. Det ble klart etter at representanter for seks av samlagets klubber satte seg ned for å diskutere spørsmålet om- og hvordan skyttersamlaget skal arrangere det nordnorske mesterskapet to år fram i tid. Og selv om dette representerer et stort mesterskap på størrelse på de store idrettsfestene som er huset i regionen de siste årene, var det tidlig klart at dette var noe som det lokale skytterlaget skulle huse.

– Dette ble en langt kortere diskusjon enn jeg hadde trodd. Da skytterlagets nestleder Lars Lian tok ordet og sa at vi påtok oss mesterskapet , kom det ikke noen motforestillinger mot dette. Vedtaket ble enstemmig. Av stemningen fra møtet betyr det at vi er klare for å ta ansvar når skyttersamlaget skal huse sitt mesterskap i Festspill-uka om snaue to år.

Stor jobb

Samtidig var også hele samlaget unisont enig om at det skal støttes opp om mesterskapet i Harstad.

– De frammøtte representantene ga multlig beskjed om at deres skytterlag kunne tre støttende til med både funksjonærer og utstyr om det var noe som vi skulle ønske. Det er betryggende å vite, sier Gjertsen Kalvik.

Han er likevel tydelig på at Trondenes skytterlags medlemmer trolig må gjøre den største jobben selv.

– Det må nok nedlegges en stor innsats før alt er som det skal på Heggenkollen. Vi må klargjøre en feltarena med elektronikk, og må oppføre graver og voller for å oppnå en komplett arena. Det er hva som må til for å arrangere baneskyting, feltskyting, felthurtigskyting, stangskyting og skogsløp, påpeker Gjertsen Kalvik.

I så måte har det lokale skytterlaget ingen tid å miste. Det har de også skjønt. Skal de være klare til å ta imot et sted i mellom 500 og 600 nordnorske skyttere, og samtidig klare å gi dem et fullgodt tilbud, er det mye arbeid som venter.

Milionbeløp?

Den lokale skytter-profilen mener også at det trolig må investeres betydelige beløp i anlegget før man er arrangementsklar.

– Vi trenger å oppgradere anlegget, og er avhengige av å ha næringslivet med oss i vår prosess. Skal vi eksempelvis kjøpe inn alle elektroniske skiver som trengs for å ha full dekning, er det snakk om å grave opp et millionbeløp. Skal vi basere oss på å låne en del av elektronikken fra regionens klubber er det plutselig snakk om en stor andel menneskelig dugnadsinnsats for å komme i mål.

Arbeidet som skal munne ut i en lokal sportslig nordnorsk skytter-fest tar ildsjelene i skytterlaget på alvor.

– Startskuddet for arbeidet med mesterskapet går av stabelen i dag. Da har vårt første planleggingsmøte rettet mot mesterskapet i 2019.

Trondenes skytterlaget har avholdt nordnorsk mesterskap i skyting ved to tidligere anledninger i moderne tid. I 2008 var de alene om å samle nordnorske skyttere til duell. I 2014 var de arrangør igjen. Da ble baneskytingen avholdt på Heggenkollen, mens feltskytingen ble tatt hånd om av Bjerkvik skytterlag.