For under et junior-NM i storidretten friidrett tolereres det ikke mye slinger i valsen. Da er det nærmest forventet at arrangementstoget holder seg på skinnegangen. Derfor opplevde nok funksjonærene at tunga måtte holdes rett i munnen. At arrangementsmessige teknikaliteter måtte leveres på et nivå som kunne gi toppkarakter. Og at de mange detaljene som man hadde drillet på utførelsen av utallige ganger, faktisk satt like godt når det var alvor som det gjorde i tørrtreningssammenheng.

Så kom leveringen da. Og å være påskrudd når det gjaldt. Å kunne vite at man kunne gi jonathan Quarcoo en tid når han blåste over mål i overlydsfart. Og at man kunne gi Sven Martin Skagestad en lengde på sitt kast om han bestemte seg for å dryle diskosen ned til Stangneshallen.

Så var mesterskapet over. Utøverne var storfornøyde. Det samme tilbakemeldingene kom fra forbundshold. Rakettmotoren Quarcoo sa det kanskje best av alle:

«Det er vel så bra å være deltaker her på Stangnesbanen under junior-NM, som under Friidretts-EM i London.»

I går var det på han igjen for funksjonærene. Da var det tilbake til hverdagen. Terminlista sa seriestevne i Stangnes idrettspark. Etter halvannen uke var ildsjelene tilbake. Inni seg hadde godfølelsen likevel lagt seg i hi. De klarte det. Årets store mål ble den friidrettsfesten som alle la opp til. Ildsjelene hadde fått en uke til å puste ut, og til å fordøye alle godordene. Men fortsatt hadde smilepinnen i munnvikene. Med skuldrene godt senket var det klubbens egne utøvere som fikk nyte godt av den frivillige innsatsen som ble nedlagt på friidrettsanlegget i Norge med den beste beliggenheten.

Så går det selvfølgelig an å stille seg spørsmålet om mantraet innhugget i steintavla, som er populære ord i idrettspolitilske festtaler, faktisk holder vann. Er det slik at gode idrettsanlegg skaper gode idrettsutøvere? Har ett av byens beste idrettsanlegg levert utøvere som står i stil med anlegget, både hva angår kvalitet og kvantitet? Friidrettsleder Tor-Charles Holmgren svarer slik på dette spørsmålet:

«På to års tid har vi økt medlemsmassen fra 170 til 250 medlemmer. Så kommer det en rekke spennende utøvere bak Iver Koppen. Ane Drønen har flyttet til Tromsø, og satser på friidrett gjennom NTG. Simon Aune Johansen sprintet inn til Norges fjerde raskeste tid på 100 meter i helga, mens Oskar Stattin har vunnet nasjonale stevner innenfor 60 meter hekk. Og da har jeg bare nevnt noen. Det er godt å se at det stadig kommer til unge friidrettstalenter», sier friidrettslederen som har vært IK Hinds leder siden 2002.

RASK: Simon Aune Johansen (14) (t.v) dundret inn til ny personlig bestenotering på 200 meter under tirsdagens seriestevne. Foto: Ivar Hjelvik