De 14 år gamle utøverne fra Tjeldsund Kickboxing Klubb er i de siste forberedelsene før europamesterskapet er i gang i Skopje første uka i september.

Åtte intensive økter

Den fire dager lange landslagssamlingen i Oslo foregikk under ledelse av landslagstrener Gianpaolo Calajo sammen med Emanuele Bozzolani og Ina Grindheim Fleming.

Totalt åtte økter med pointfight har utøverne svettet seg gjennom. Det har vært mange timer med høy intensitet hvor juniorene har fått sparret med seniorlandslaget.

Calajo og Bozzolani har hatt fokus på posisjon, avstand og rytme.

Trenerne har påpekt viktigheten av å være 100 prosent fokusert når Tjeldsund-jentene er på trening.

Terping

– Det var utrolig gøy å trene med seniorlandslaget og landslagstrenerne. Også lærer vi så mye, sier Celine Røberg.

– Jeg fikk øvd på det jeg har fått i oppgaver tidligere, kontre spark og angripe etter spark. Det var bra for meg, sier Margrethe Granhus Edvardsen.

Begge synes det sosiale, samt møte de andre pointfighterne, var bra.

Mandag var jentene på plass for ny treningsøkt i Tjeldsundhallen. Her skal formen spisses ytterligere før EM i Skopje 2.-10. september.

Beredt

Trener Nina Røberg er fornøyd med jobben jentene har gjort i skoleferien.

– Jentene har hatt ekstremt mye trening i sommer. Den har foregått i dialog med sportssjef og seniorlandslag. De har hatt mye teknisk trening, samt kondisjon og intervaller for å være beredt. Vi skal ikke glemme at det er første gang de skal møte Europas beste. Først og fremst skal de erfare og lære, så får resultatene komme om noen år, sier Nina Røberg.

Duoens tidligere klubbvenninne Marlene Farstad Grøttem skal også til EM. Farstad Grøttem har i år konkurrert for klubben Fighter etter at hun flyttet til Oslo for å ta videregående skole ved Wang Toppidrett.