Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland er ikke i tvil om hva som teller. Rallycrossføreren har en etterlengtet NM-tittel i siktet.

– Med to gjenstående omganger på Flisa og i Skien er det viktigst for meg å slå mine nærmeste utfordrere i sammendraget. Jeg ofrer ikke alt for å vinne enkeltomganger, sier Dalseth Jacobsen.

Han ser lyst på mulighetene.

– Jeg trives veldig godt både på Flisa og i Skien. På Flisa hentet jeg hjem seieren i fjorårets omgang. Det gjelder også i Skien, hvor NM-avslutningen går av stabelen, sier Dalseth Jacobsen.

Sterk innledning

Under helgas runde på Melhus startet rallycross-føreren fra Harstad runden på meget godt vis.

– Jeg hadde en to andretid og en bestetid under de tre første rundene, Det skjedde under krevende forhold, med sprutregn gjennom hele helga. Det førte til at det var glatt bane. Og med tanke på NM-sammendraget så kunne jeg ikke risikere for mye.

Etter at teamet rundt han oppdaget en ulyd i motoren foran fjerde runde, valgte Dalseth Jacobsen å kjøre rolig av banen da han ikke tok starten og likevel ikke kunne få bestetid.

– Denne ulyden er jeg litt bekymret for. Diagnosen sier at dette er et startende motorhavari. Derfor må jeg ta meg et par dager i Sverige hos min mekaniker for å få dette rettet opp. Men i helga måtte vi bare gamble på at utstyret holdt, forklarer Dalseth Jacobsen.

I A-finalen hadde han beste startposisjon. Men etter 50 meter av løpet gikk det galt.

– Jeg ble påkjørt bakfra, snurret og fikk ødelagt forstillingen på bilen. Da måtte jeg starte opphentingen.

Hardeste motstander i sammendraget, Hans Jøran Østreng, fikk også problemer med en punktering. Derfor foregikk det to viktige dueller i finalen. En om seieren i NM-runden, og en mellom Dalseth Jacobsen og Østreng for å posisjonere seg best i sammendraget.

– Etter snurren gikk det fort. Jeg kjørte inn til fjerdeplass, og klarte å holde Østreng bak meg. Derfor har jeg føringen i tittelkampen med tre poengs margin. Det har sjelden vært så jevnt i kampen om NM-tittelen, sier Dalseth Jacobsen.

Ved sluttoppgjør skal én runde strykes for hver av deltakerne. Mens Dalseth Jacobsen har tatt flest poeng totalt etter fire runder, kommer regjerende mester Østreng to poeng bedre ut etter strykning. Det ligger dermed an til to durabelige oppgjør i september.