Det var nemlig en viss forskjell på vertene og gjestene som viste seg fram under årets 13. kamp i toppserien. Trondheim-laget med Cesilie Andreassen som trygg midtstopper, hadde mer trygghet med ballen, mer system over angrepsspillet. Samtidig hadde de en klar og tydelig plan på hvordan Medkilas forsøk skulle stoppes. Det hadde Andreassen og kompani små problemer med. For i den offensive delen av spillet sliter vertene med å skape sjanser som er store nok til å utfordre gjestenes sisteskanse.

- Det blir jo veldig mye nesten, sier Andreassen når hun prøver å se kampen fra gamleklubbens synsvinkel.

Tror på gamleklubben

Hun er heller ikke i tvil om at det fortsatt er håp for laget som hun har vært med på å kjempe gjennom gjørma til fornyet kontrakt i divisjonen.

- Dette har laget klart før. Og jeg har troen på at de skal klare å gjøre dette igjen. Jeg tror at det snart vil løsne for Medkila og at poengene vil komme. De har klart det før, og klarer det nok igjen. Jeg har troen, mener Andreassen.

Den vikarierende midtstopperen i laget var en av grunnene til at laget fortsatte på vinnersporet mot Medkila.

- Jeg trives i Trondheims Ørn, og føler at jeg har kommet til en klubb hvor man kan utvikle seg videre som fotballspiller. At man spiller litt midtstopper takler man greit, sier Andreassen om nyklubben.

At laget klarte å hente hjem de tre poengene fra Harstad var akkurat som planlagt.

- Været setter jo sitt preg på kampen. g legge bort finspillet. Det synes jeg at vi løser greit, sier Andreassen.

- Må jobbe på

Trener Margunn Haugenes mener også at det skjer for lite på lagets siste tredjedel.

- Vi leverer for så vidt bra fram til vi kommer inn i angrepsfasen. Da sliter vi plutselig med å skape farligheter og sliter med å finne timingen. Det er noe som vi er nødt til å jobbe hardere med, sier Haugenes.

Hun understreker at laget fortsatt merker at det har kommet inn nye spillere.

– Vi vil bli stadig mer samkjørte, og kommer til å jobbe hardt for å ta poeng i hver eneste kamp framover. Det er åtte kamper igjen i en jevn divisjon. Vi skal gi alt for å ta poeng i hver eneste kamp framover, før hun utdyper:

– I dag leverer vi for få kvalifiserte målsjanser. Her er vi nødt til å jobbe videre for å bli bedre. Nå skal vi fordøye denne kampen i dag, så er vi nullstilte i morgen, sier Haugenes.

- Nå står vi foran to tøffe kamper mot Vålerenga borte og LSK Kvinner hjemme. Vi har ikke annet å gjøre enn å nullstille og fortsette å kjempe på. Og vi skal fortsette å kjempe, og gir ikke opp i kampen om poeng også i disse kampene. Det er en jevn divisjon hvor mye kan skje framover. Vi gir ikke opp, sier Haugenes.

– Hvem vi tar poeng imot bryr jeg meg ikke om. Men vi skal ta nok poeng for å gi alt, sier Haugenes.

TILBAKE: Cesilie Andreassen (t.v.) har levert sterkt midtstopperspill hvor hun har vikariert hos Trondheims Ørn de siste kampene. Heller ikke i dag var problemene store for den tidligere Medkila-spilleren. Foto: Ivar Hjelvik
JOBBER: Margunn Haugenes har ikke gitt opp å berge klubben fra nedrykk til 1.-divisjon. - Det er fortsatt åtte kamper igjen i en jevn divisjon, sier Medkila-treneren. Foto: Ivar Hjelvik