For under den innledende skytingen så det eut som om Bratland bedrev en helt egen idrett. med sine 246 poeng på den innledende skytingen lørdag, hadde han en solid luke ned til nærmeste konkurrenter, Tom Marius Gjertsen Kalvik og Anders Kruhaug. Med henholdsvis fire og fem poengs luke til skytterne på skive to og tre i samlagsfinalen. Og vanligvis skulle dette være en meget komfortabel ledelse foran finalen.

– Men det gikk ikke slik som jeg hadde håpet eller trodd, sier Bratland.

Teknisk trøbbel

I finaleskytingen søndag ble nemlig Bratland offer for teknisk trøbbel som forringet hans eget resultat betydelig.

– Det føltes ganske bra før jeg plutselig slet med å få ut ei patronhylse som var motvillig til å komme ut av våpenet. man tapte fort fem-seks sekunder på dette, og fikk hastverk med å avlevere skudd mot skivene.

– Man kom ut av rytmen, og fikk hastverk med å få avlevert alle skuddene mot skivene.

Da standplasslederen startet med sin stansordre på to sekunder, hadde fortsatt Trondenes-skytteren ett skudd igjen. Da hadde han heller ikke blinken skikkelig i siktet.

– Jeg rakk akkurat å få avlevert skuddet. Det satt i en åtter, sier Bratland.

Derfor mistet han godt med poeng og landet på 340 poeng . Det gjorde også klubbkolllega Gjertsen Kalvik. Men sistnevnte hadde flere sentrumsblinker, og tok hjem samlagsseieren.

– Jeg unner absolutt Tom-Marius å slå meg. Men jeg må innrømme at det var litt bittert å oppleve at det var tekniske problemer som skulle ødelegge for meg i dag, sier Bratland. Bjerkvik-skytteren Kruhaug trygget sin bronseplass.

Toer på stangskytinga

For fjerdeklassingen Jon Olav Solaas var det andre øvelser enn baneskytingen som han hadde best muligheter til å hevde seg i. Kvæfjord-skytteren som representerte Evenes i denne sammenhengen, sørget tradisjonen tro for å levere et glimrende resultat på stangskytingen. Det er en øvelse som jeg bruker å ha et godt tak på. Derfor hadde jeg litt forventninger til årets øvelse, sier Solaas.

Dette er en øvelse hvor det ofte lønner seg å ha et raskt avtrekk.

– Jeg skjøt 19 treff på denne øvelsen, og var med på å kjempe om seieren. Men jeg måtte ta til takke med andreplassen i dag. Jeg måtte gi tapt for Bjerkvik-skytteren Bjørnar Mellem, som vartet opp med 20 treff, forklarer Solaas.

TOER: Jon Olav Solaas kjemper tradisjonelt sett høyt oppe under stangskytinga. Han leverte 19 treff mot skivene. Det holdt til slutt til en andreplass på øvelsen. Foto: Ivar Hjelvik