Micael Risbøl, Magnus Paulsen, Jonas Kjærsrud og lagleder Tommy Paulsen er ettertenksomme etter at guttelaget til Landsås landet på Harstad/Narvik lufthavn fredag, og fikk kjenne på norsk jord under beina.

Årets høydepunkt - lagets fotballtur til Barcelona - fikk en dramatisk avslutning. På turens siste dag Da befant de seg i en sidegate til den populære handlegata La Rambla i Barcelona.

Da tråkket plutselig en fører av en lastebil på gasspedalen og dundrer i gjennom folkemengden som befinner seg der i de tidlige ettermiddagstimene. I terrorangrepet mot den spanske storbyen er 14 personer hittil bekreftet døde. Rundt 100 mennesker som befant seg i gata er skadet. Mange av dem alvorlig.

– Vi skulle egentlig være nærmere tragedien enn vi faktisk var. Laget var på busstur i Barcelona. Denne turen skulle ende opp med shopping i handlegata. Når vi blir klar over det som har skjedd, befinner bussen vår seg i en paralellgate til La Rambla, forklarer Magnus.

– Det skulle ikke ha blitt gjort alt for mye forandringer på opplegget før vi kunne ha befunnet oss midt oppi det hele, sier Tommy Paulsen.

Avbrøt bussturen

Men i stedet var Landsås-laget kun ubehagelig nære det siste store terrorangrepet i en europeisk storby. Nærmere bestemt i paralellgata noen hundre meter unna.

– Oppi det hele var vi heldige. Vi så kun utrykningskjøretøyene fra nødetatene som blåste forbi oss i stor fart. Vi var forskånet for det aller verste. Vi slapp å oppleve døde og skadde mennesker i gata, blod og tragedie. Alt vi opplevde å møte på var politisperringer. Likevel kjente mange av oss på følelsen av å være veldig tett på denne forferdelige hendelsen, sier laglederen.

Da guttespillerne etter hvert fikk beskjeden om hva dette dreide seg om, var laget tidlig ute med å varsle foresatte hjemme i Harstad.

– Laget var raskt ute med å betrygge foreldrene om at spillerne var i sikkerhet. I etterkant av hendelsen sendte vi også mye informasjon hjem om hvor vi befant oss til enhver tid. Det var en prioritet for oss da vi fikk vite hva som hadde skjedd. Bussturen ble avbrutt. Vi kjente på at dette ikke var noe hyggelig sted å være. I stedet for å dra tilbake til hotellet, tok vi avgjørelsen om å dra til et kjøpesenter litt utenfor byen, sier Risbøl.

Høydepunkt

De legger ikke skjul på at det var godt å sette føttene på hjemmebane med .

– Det har nok vært mye bekymrede foreldre hjemme. Derfor er det godt å være tilbake igjen. Vi har hatt en fantastisk tur med supercupfinale mellom Real Madrid og Barcelona som et stort høydepunkt. Så priser vi oss lykkelig over at vi faktisk var der vi var da terrorangrepet inntraff, sier guttene.

FANTASTISK: Landsås tar også med seg gode minner fra turen til Barcelona. Et høydepunkt var da klubben fikk oppleve supercup-finalen mellom Barcelona og Real Madrid på Camp Neu. Arkivfoto Foto: Arkivfoto