For Straumsbotn-kvinnen hadde nemlig ikke altfor mye forhåndstro på at hun skulle ha noe som helst med seieren å gjøre under årets NM for stallansatte som gikk av stabelen på Bergen travpark lørdag.

– På forhånd så det rett og slett vanskelig ut. Jeg hadde fått et par hester som slett ikke var så verst. Problemet var at mine beste sjanser hadde fått dårlige spor. Derfor så jeg kanskje litt mørkt på å hevde seg, sier Vebostad Trudvang etter seieren som i travmiljøet ble betegnet som en liten bombe.

Solid start

Det var nemlig rutinerte Magnus Teien Gundersen som var stor forhåndsfavoritt til å ta seg av mesterskapet, som er det største en stallansatt kan vinne i løpet av en sesong.

– Men jeg fikk en god start da jeg kjørte inn til seier i det første løpet. Så kjørte man i startgalopp med en mindre betrodd hest. Men da det ble tredjeplass i løp nummer tre, var jeg igjen tilbake for å kjempe om tittelen.

Før det siste løpet var det likevel usikkert hvor stor den reelle sjansen for seier var i konkurransen. Da satte hun seg nemlig opp bak det avgjørende løpets desiderte sistevalg.

– Følelsen var vel ikke all verden før løpet. Men når løpet skulle avgjøres, satt jeg ikke så aller verst i det. På siste langside bestemte jeg meg for å satse alt på ett kort og sende hesten fram i angrep. Jeg fryktet at angrepet skulle ebbe litt ut i sluttfasen. Men hesten sto på fint og brøt mållinja på fjerdeplass.

Dobbeltseier

Innsatsen til seier holdt akkurat til å sikre seieren med to poengs margin ned til Josefine Eilertsen fra Kilhus. Derfor ble det storeslem for Harstad i årets NM for stallansatte.

– Det føles fantastisk å sitte igjen med NM-tittel, sølvpokal og 35.000 kroner for seieren. Når Josefine følger på sølvplass, kunne det ikke ha blitt så mye bedre. Utvilsomt den største dagen i min travkarriere, sier Vebostad Trudvang om sitt første norgesmesterskap.

Men banketten i Bergen forløpte uten NM-vinneren til stede.

– Jeg hadde jo ikke tenkt at jeg skulle få med en topplassering fra konkurransen. Derfor bestilte jeg billett for avreise på kvelden lørdag. Derfor får feiringen skje med litt god mat når jeg kommer tilbake til Mysen, sier Vebostad Trudvang, som til daglig jobber hos trener Jens Kristian Brenne.

VANT: Louise Vebostad Trudvang fikk en solid start på konkurransen ved å vinne med Ennis Lane. Foto: Åge Liland/Equus