Denne helga er føreren fra NMK Hålogaland tilbake på banen hvor han la alle bak seg sist gang han var på besøk. Den gang kjørte han i Supernasjonal klasse 2. Nå er han i klasse 4, hvor han leder norgesmesterskapet sammenlagt etter tre av seks runder. Dalseth Jacobsen vant på Dokka før ferien, og har andreplass fra Gardermoen og sjetteplass fra Vikedal hittil i sesongen.

Totalt er han ett poeng foran fjorårsmester Hans-Jøran Østreng.

– Planen er å fortsette der vi slapp før ferien, og avslutte helga med å stå øverst på pallen. Jeg gleder meg til å kjøre igjen, sier Dalseth Jacobsen.

Ambisjonene for årets NM er gull. Førsteplassen fra vårsesongen må forsvares om Dalseth Jacobsen endelig skal gå til topps.

– Derfor gjelder det å kjøre med hodet, og komme seg i mål med gode tider i alle de innledende omgangene, siden man får NM-poeng både for plassering etter de innledende omgangene, og etter plasseringa i finalen, sier han.

Dalseth Jacobsen trives på Melhus hvor helgens runde finner sted.

– Det er en bane som jeg liker godt, og hvor jeg vet at jeg kjører fort. Så da gjelder det bare å gjenta de gode prestasjonene fra tidligere denne gangen også.

Bilen er fikset og i orden etter gjesteopptredenen i Norrlandsveckan i Sverige i juli. Det ble ingen store skader verken i den tredje NM-runden eller under løpet i Sverige. Litt ny plast og oljeskift er det eneste som har vært nødvendig å gjøre.

Teamet til Dalseth Jacobsen satte kursen sørover torsdag. Allerede fredag kveld er det trening på banen på Bollandsmoen. Etter helgens løp gjenstår to runder på Flisa og i Skien før NM-trofeet deles ut.

Jonas Dalseth Jacobsen Foto: Rune Johannessen