Kvæfjerdingen hadde droppet årets arbeidssommer til fordel for å spe på satsingsbudsjettet ved å hente hjem premier i idrettskonkurranser. Det har gått etter planen i hvert fall hva økonomien angår.

– Jeg har jo ikke hatt en sommer hvor alt har vært stang-inn. Jeg vant jo eksempelvis ingen øvelser på Andørja, som jeg kanskje hadde håpet på, sier Vesterheim etter det som endte med en andre- og to tredjeplasser som til sammen førte han opp som vinner av sammenlagtkonkurransen.

I tillegg har 22-åringen deltatt i Vesterålen Summer Games, som er en cup bestående av fire konkurranser. En førsteplass i Myre Street Race og to andreplasser i Nonskollen Opp og Vetten Opp førte han inn som sammenlagtvinner i konkurransen. Det ble klart etter at motbakkeløpet Hallartinden Max ble utsatt til neste helg. Derfor gjorde man opp statusen sammendraget etter helga, og lar det utsatte motbakkerittet gå av stabelen som isolert arrangement. Det betyr igjen at Magnus Vesterheim ble årets sammenlagtvinner på herresida.

– Jeg er fornøyd med sommeren sett under ett, og har kommet i gjennom det uten å miste en planlagt treningstime. I gavekort og penger har jeg nå konkurrert inn rundt 20.000 kroner. Det må jeg si meg meget godt fornøyd med. Og sommeren er ennå ikke helt over, sier Vesterheim om barmarkssesongen.