Forrige gang Kvæfjord stilte lag i Norway Cup var Lars-Ivar Ingebrigtsen en av spillerne. Nå skal han tilbake, men denne gangen som trener.

Ingebrigtsen er trener for Kvæfjord 04, og er også far til Sander Ingebrigtsen på laget.

Etter 25 år med fravær stiller altså Kvæfjord med lag til Norway Cup. Etter åpningsshowet på lørdag starter kampene i Norway Cup på søndag, og varer helt fram til 5. august.

– Kvæfjord er ikke en stor klubb, og det kan derfor være litt vanskelig å stille lag. Det er ikke ofte at klubben kan stille lag i store turneringer, forteller Ingebrigtsen

– Elsker turneringen

Trenerne og foreldrene til Kvæfjords 2004-årgang bestemte seg i fjor for å dra til Norway Cup.

– Spillerne elsker å reise på turneringer, for da møter vi lag som vi ellers ikke møter. Det synes jeg er artig. Vi har faktisk reist ganske mye med dette laget. Vi har vært i turneringer i Lofoten, Tromsø, Svolvær, Salangen og Piteå, sier Ingebrigtsen.

Mimrer

Forrige gang Kvæfjord stilte med lag i Norway Cup var Ingebrigtsen 16 år.

– Det begynner å bli lenge siden, men jeg husker fortsatt hvor overveldende det var å komme til Norway Cup. Det var mye større enn det var mulig å forestille seg. Jeg hadde aldri vært borti et slikt arrangement tidligere, sier han.

– Jeg husker spesielt godt det store åpningsshowet på Norway Cup, og hvor gøy det var både å bade og leke. Norway Cup var en opplevelse man levde lenge på, sier Ingebrigtsen.

God gjeng

Kvæfjord sitt gutter 13-lag består av 16 spillere, og 13 stykker reiser til Oslo. Ingebrigtsen tror spillerne kommer til å få en like god opplevelse av turneringen som han selv hadde.

– Jeg er helt sikkert på det blir en fantastisk opplevelse. På treningene nå hører vi hvor mye spillerne snakker om turneringen, og hvor mye de gleder seg, forteller han.

– Alle på laget får mye spilletid, og vi har et godt samhold og treningsmiljø. Derfor har vi holdt på spillerne i gruppa, og kan stille lag i Norway Cup, sier han.

Gode spillere

Ingebrigtsen mener spillerne som drar til Oslo kan ta seg videre fra gruppespillet.

– Sportslig sett har vi et godt lag som har gjort det bra i distriktet. Målet vårt er å gå videre til utslagsspill, men det er selvfølgelig noe vi må se an basert på hvilke lag vi møter, sier han.

Dugnad

Trenerteamet, foreldrene og spillerne utgjør til sammen over 40 stykker.

– Vi skal bo på hotell. Både reise og boplass har naturligvis vært en liten økonomisk utfordring, men det har vi løst med mye dugnadsarbeid, og med egenandeler. Foreldrene på laget har stilt opp, og som fotballtrenere er det godt å se. Det betyr nemlig at vi har gjort noe riktig når det er mye engasjement i laget.

Kilkam og Medkila stiller også med lag i Norway Cup.