Etter at HIL-troppen har blitt svekket i løpet av de siste månedene, har klubben nå sikret seg Jakob Klæboe Pedersen og Truls Torblå ut sesongen.

De tidligere HIL-spillerne er klar for å hjelpe 3.-divisjonsklubben i kampen om opprykk.

Truls Torblå, som har spilt for Finnsnes i 2.-divisjon i første halvdel av sesongen regner med at han skal spille seg inn på laget.

– Jeg kommer til HIL for å få spille mer. Jeg har ikke spilt så mye som jeg har ønsket i Finnsnes. Det beste for meg blir da å spille for HIL ut høstsesongen.

Den offensive backen er klar på at han vil være et flott tilskudd til Hils spillerstall.

-Jeg har erfaring fra høyere nivå enn 3.-divisjon, og behersker fotball med høyt tempo. Forhåpentligvis kan jeg bidra med noen målpoeng også.

Fra Medkila

Jakob Klæboe Pedersen har spilt noen kamper for Medkila i vår, etter at han har slitt med skader.

– Etter å ha vært skadet over lang tid, passet det bra for meg å spille noen kamper for Medkila. Jeg fikk spilt meg litt i form. Nå kjenner jeg meg klar for å forsøke å spille meg inn i startelleveren til HIL.

Den offensive midtbanespilleren er også sikker på at han vil forbedre laget.

- Jeg har mye å komme med offensivt. Jeg skal score mål, og skape sjanser til lagkameratene mine.

Pedersen håper at HIL kan være med i toppen helt mot sesongslutt.

- Jeg mener at hvis vi spiller på vårt beste, slår vi så å si alle lagene i avdelingen vår. Det er noen poeng opp til Mjølner, men ingenting er kjørt.

Olsen fornøyd

Sportslig leder Dag-Jøran Olsen er veldig fornøyd med at signeringene spiller ut sesongen for HIL.

-Det er veldig gledelig at disse guttene er tilbake i stallen. Det er to positive HIL-gutter, som har mange gode år foran seg på fotballbanen, sier en fornøyd Olsen.

At det kommer nye spillere inn, smaker ekstra godt for Olsen når forutsetningene for å hente inn spillere er dårlige.

-Vi jobber med å få inn flere spillere, men det er ikke enkelt. Vi har ingen rik onkel som gir oss midler til satsing som for eksempel TUIL, Alta og Finnsnes. Klubben har de siste årene blitt tvunget til å gjøre tøffe prioriteringer for å få klubben på rett kjøl økonomisk, avslutter Olsen.

IKKE OVER: Jakob Klæboe Pedersen mener at HIL fortsatt kan klare opprykk, til tross for at det er åtte poeng opp til Mjølner på tabelltopp.Foto: Knut Ingebritsen Foto: Knut Ingebrigtsen