Etter en halvspilt sesong i Toppserien reiste Medkilas proffspillere fra klubben for å søke nye utfordringer. Samtidig lå Medkila klart sist på tabellen, med bare ett poeng på tolv kamper. Medkila var tidlig ute for å signere fire nye erstattere.

– Godt nivå

Emily Armstrong, Jaqueline Altschuld, Crystal Thomas og Jenna McCormick var de nye signeringene. Tirsdag var firkløveren for første gang samlet for å trene sammen på Harstad stadion, og McCormick insisterer på at førsteinntrykket hennes av klubben er god. Hun mener nivået blant Medkila-spillerne er godt nok til å kunne berge plassen i Toppserien, og det var spesielt Medkilas nye proffsigneringer som gjorde McCormick begeistret.

– Jeg hadde ikke noe særlig kunnskap om nivået på laget før jeg kom hit, men jeg er veldig imponert over det som har møtt meg. Etter å ha trent sammen med jentene er jeg sikker på at Medkila vil være mer konkurransedyktig siste halvdel av sesongen, og at vi kommer til å vinne noen kamper. Det var spesielt de nye proffene som imponerte meg, forteller McCormick.

Det var angrepsspilleren Crystal Thomas som stakk seg mest ut, ifølge McCormick.

– Hun ser virkelig skarp ut. Hun er veldig god teknisk, og hun er veldig farlig foran mål. Jeg er sikker på at hun kan score en del mål for Medkila i siste halvdel av sesongen, sier hun.

Lederrolle

Målvakt Emily Armstrong har tidligere uttalt i Harstad Tidende at hun ønsker en lederrolle i Medkilas forsvar. Det er en rolle nysignering og forsvarsspiller Jenna McCormick også mener hun kan bidra med. Selv om Medkilas trening tirsdag var hennes første, var hun ikke redd for å dirigere de andre jentene.

– Det var viktig for meg å vise tidlig at jeg skal være en leder i forsvaret på dette laget. Jeg ønsker å diktere spillet og styre forsvaret, for jeg har god erfaring i posisjonen min, og vet hva som skal til for å lykkes, sier McCormick, som har spilt fotball både i Australia og i Island.

– Jeg har alltid sagt at god kommunikasjon er den tolvte spilleren på banen. Den erfaringen og kunnskapen som jeg har ønsker jeg å ta med meg til Medkila, og forhåpentlig kan jeg lære bort noe til de andre spillerne, sier hun.

Skal hindre nedrykk

McCormick har et klart mål for Medkila-karrieren, nemlig å redde laget fra nedrykk.

– Jeg synes Medkila er et spennende prosjekt. Med de nye overgangene, og slik nivået blant jentene er, skal vi klare å berge oss i serien. Jeg har troen på de nye spillerne. Med oss vil Medkila være et bedre lag, og vi kan være mer konkurransedyktige i serien. Vi kan vinne noen flere kamper, og vi kan forsøke hindre et nedrykk. Jeg gleder meg til flere treninger, sier hun.

LOVENDE: Crystal Thomas hadde ikke problemer med å score mål på sin andre Medkila-trening. Angrepsspilleren håper hun også i kamp kan være like målfarlig. Foto: Theodor Karlsen
Jenna McCormick. Foto: Theodor Karlsen Foto: Theodor Karlsen
MØTE: Medkila-trener Margunn Haugenes og målvakt Emily Armstrong snakket sammen på sidelinjen. Foto: Theodor Karlsen
TIDLIG DUELL: Jaqueline Altschuld blir taklet av Emilie Kristiansen under en Medkila-trening på tirsdag. Foto: Theodor Karlsen