– Hvor mye trener du?

– Jeg trener fire ganger i uken. Før et mesterskap trener jeg i to timer fire ganger i uken.

– Hvilke ambisjoner har du?

– Jeg har lyst til å nå toppen i utlandet, og en dag skal jeg til VM. Det er noe jeg ønsker.

– Hvordan ser fremtiden din ut?

– Jeg skal gå ferdig på skole i Harstad, og fortsette å satse på idretten. Jeg tror jeg kommer til å bli værende i nærområdet, ta en form for utdannelse, og holde på med idretten ved siden av.

– Hva gjør bueskyting spesielt?

– Det er en liten idrett. Det er ikke så mange som vet hva det går ut på. Det er en idrett hvor man ikke blir ekstremt sliten. Idretten handler mer om presisjon og mentalitet.

– Hva er det beste med bueskyting?

– Man kan gå på linja, skyte og være konkurrenter, mens man utenfor konkurransen er gode venner.

– Hva er det verste med bueskyting?

– Det er ikke så mye negativt å fortelle om, men det må vel være nedturer i konkurranser.

– Hvordan er det å drive med bueskyting på Evenes?

– Det har vært mye rekruttering i de siste årene. Det har vært gøy med flere folk. I utesesongen kan vi trene så mye som vi vil, mens i innesesongene har vi litt dårlig plass. Vi har positive, blide og hjelpsomme folk. Det er et veldig behagelig miljø.

– Hvor mye betyr idretten for deg?

– Den betyr veldig mye, og den har betydd enda mer de siste årene, siden det har gått så bra som det har gjort. Bueskyting blir nok en god nummer tre etter familie og utdanning.

– Hva fikk deg til å bli interessert i bueskyting?

– Det startet da jeg var åtte år. Tanten til faren min holdt aktivt på med bueskyting. Gjennom henne fikk jeg prøve det. Det endte med at broren min ble veldig interessert og etter hvert ble også jeg interessert. Jo bedre vi ble, jo mer interessert ble vi.

– Hvorfor tror du at du har lyktes med idretten?

– Jeg har trent mye og fått god oppfølging av treneren min, samtidig som jeg har hatt en bra innstilling hele veien. Jeg har alltid ønsket å gjøre det bra og komme langt med idretten.

– Hva tror du er viktig å gjøre for å bli god?

– I bueskyting må man ha en del mentaltrening. Man kan ikke la seg syke ut. Man må ha kontroll på følelser og nerver. Det mentale er vel så viktig som det fysiske i bueskyting.

– Hvordan ser en perfekt dag ut?

– Det er en solskinnsdag, hvor jeg bare kan stå ute å skyte, uten å tenke på resultater. Rett og slett bare å trene og skyte for å bli bedre.

– Største opptur?

– Det må bli NM 2017. Jeg kom ned til Lillestrøm, og tenkte at jeg skulle gjøre mitt beste, og se hvordan det gikk. Jeg ante ikke hvordan nivået var. Det endte opp med at jeg skjøt innledninga til ny personlig rekord. Jeg gikk videre fra kvartfinalen og semifinalen, før jeg kom til gullfinalen. Det var en veldig oppløftende opplevelse.

– Største nedtur?

– Jeg har hatt dårlige turneringer hvor jeg har skutt veldig dårlig, men ingen som skiller seg ut som verre enn andre.

– Største bragd?

– Jeg tok sølv i nordisk mesterskap i kadett-klassen i 2017. Det var deltakere fra Norge, Sverige, Finland, Island, Færøyene og Nord-Russland.

– Beste konkurrent?

– Jan Drayton.

– Favorittdistanse?

– Når vi skyter ute liker jeg å skyte fra 50 meter.