Sara Iselin Johnsen fra Harstad kom på 11.-plass under triatlon-konkurransen Ironman Lake Placid.

Johnsen hadde på forhånd satset på en bedre plassering i triatlon-konkurransen som fant sted i New York på søndag.

– Jeg er litt skuffet over plasseringen, for jeg hadde håpet på å gjøre det bedre. Dessverre var det flere uforutsette hendelser som hindret meg fra en bedre plassering, sier hun.

Dette gjør du neppe etter henne

Sykkelvelt

Johnsen mener at hun ikke hadde marginene på sine side,

– Kjeden på sykkelen fikk jeg problemer med tidlig. Etter bare to mil falt den av, og jeg måtte stoppe opp for å fikse den. Det tok bare noen få minutter, men det er samtidig ikke mange minutter som skiller hver konkurrent. Å måtte se mange andre sykle forbi meg mens jeg hadde problemer med kjeden var frustrerende, sier hun.

Et slikt problem var ikke alene årsaken til at Ironman Lake Placid ikke gikk slik Johnsen hadde ønsket på forhånd.

– Jeg veltet på sykkelen etter rundt ti mil ut i løypen . Syklisten foran meg lå bare én meter foran meg, og plutselig bråbremset han. Jeg vet ikke hvorfor han måtte det, men han var iallfall såpass nært at jeg ikke hadde en sjanse til å reagere. Etter at han falt, så falt også jeg. Jeg ble helt paff, men jeg bare reiste meg og syklet videre. Den andre syklisten fikk hjelp på stedet, forteller harstadværingen.

Krampe

Flere problemer dukket opp for Johnsen underveis i triatlon-konkurransen.

– Tre og en halv kilometer før mål fikk jeg en krampe. Jeg trodde først jeg måtte gå resten av løypen fram til mål, men jeg fikk tøyd litt, og klarte å presse meg selv til å fullføre, forteller hun.

Uunngåelig

Tross utfordringene løp Johnsen inn til en 11.-plass etter å ha svømt 3800 meter, syklet 180 kilometer, og løpt 42 kilometer.

– Det var godt å komme i mål, spesielt siden jeg slet med krampe, sier hun.

– Jeg følte meg i god form, og derfor er det ekstra surt at det var faktorer som jeg ikke hadde kontroll over som var grunnen til at jeg ikke fikk en bedre plassering. Det var bare 19 minutter til femteplassen, sier hun.

Det er bare fire uker til neste gang Johnsen skal ut i aksjon. Da skal hun delta på Ironman Kalman.

– Det ser jeg fram til. Jeg er i god form og jeg er skadefri, og derfor kan jeg kan prestere godt, sier hun.

MÅL: Her kommer Sara Iselin Johnsen i mål. Hun kom inn på en 11.-plass, men hadde håpet på en bedre plassering. Om bare fire uker skal hun konkurrere i Ironman Kalman, og da håper hun på en bedre plassering. Foto: Cian Krogstad