Medkilas nye signering Crystal Thomas:

Etter at fire amerikanske proffer reiste vekk fra Medkila for å søke nye utfordringer etter en halvspilt sesong, signerte Medkilas raskt fire erstattere. Emily Armstrong, Jenna McCormick, Jaqueline Altschuld og Crystal Thomas var de nye signeringene. Sistnevnte mener hun kan være en del av løsningen på Medkilas problemer med kreativitet og produktivitet fremover.

Etter elleve spilte kamper ligger Medkila klart sist på tabellen. De hvitkledde har scoret fem mål hittil i sesongen, og har sluppet inn 37 mål. Medkila-trener Margunn Haugenes har gang på gang etterlyst et Medkila-lag som kan skape mer fremover.

Løsningen

Tiffany McCarty, som var en av de fire proffspillerne som ble hentet inn før sesongen, endte med syv spilte kamper og null mål etter å ha slitt med skader.

Crystal Thomas, som ifølge Haugenes er en rask og teknisk målscorertype, har sammen med sin amerikanske kollega Jackie Altschuld fått ansvar for å bidra med sine offensive kvaliteter.

– Jeg skal bringe mål til Medkila, og jeg skal servere målsjanser til lagkameratene mine. Det er det jeg har tenkt å ta med meg til Medkila, og det er noe jeg håper jeg får til også, sier hun.

Målscorer

Thomas mener hun har det som skal til. I løpet av College-karrieren hennes scoret Crystal Thomas 36 mål, og registrerte 17 målgivende. Hun har også erfaring fra aldersbestemte landslag til USA.

– En av mine beste egenskaper er å avslutte på mål. Kreativitet og kvalitet i angrepsspillet er to andre gode egenskaper med spillet mitt. Når jeg kommer til Medkila må vi jobbe sammen for å bli gode i angrep. At det mangler kvalitet fremover i Medkila er noe jeg håper vi kan løse sammen. Jeg kan være løsningen for å få det til å fungere, sier hun.

Gleder seg

– Medkila var interessert i å hente meg en god stund før jeg tok overgangen. Jeg mener at dette er en god mulighet for meg. Jeg har aldri besøkt Harstad eller Norge tidligere, men det ser ut som en nydelig plass.

– Personene i Medkila jeg har snakket med har vært veldig hyggelig, og jeg mener Medkila er et lovende prosjekt. Jeg har snakket med Margunn, og er klar over situasjonen til Medkila. Neste år blir en god utfordring for meg, forteller hun.

Jeg gleder meg til å møte jentene, og å begynne sesongoppkjøringen sammen med Medkila, sier angrepsspilleren.