Har spilt i flere år sammen:

Torsdag konkurrerte Brit Oshaug og elleve andre eldre golfspillere på golfbanen ved Røkenes Gård. Det har de gjort hver torsdag i mange år, og selv om det er sommer finner de fortsatt tid til å spille golf.

– Vi er en seniorgruppe som har spilt golf sammen i mange år hver torsdag klokken 10.00. Annenhver gang spiller vi på korte og lange hull, og noen ganger har vi også andre typer konkurranser, som storgolf og flaggolf, sier Oshaug.

Torsdag var til sammen tolv stykker fra seniorgruppa samlet på golfbanen.

– Vanligvis bruker vi å være litt flere. Noen ganger har vi vært rundt 20 stykker, men i ferien er det litt færre enn det vi bruker å være, sier Oshaug.

Turnering

De fleste som deltar har et høyt konkurranseinstinkt, noe som betyr at det blir arrangert turnering hver gang gruppa samles.

– Vi fordeler oss på de forskjellige hullene, og begynner konkurransen. Når vi er ferdige har vi premieutdeling, og da kårer vi den beste herren og den beste kvinnen. I tillegg bruker vi også å ha en trekning med en ekstra premie. Etterpå drikker vi kaffe og har det sosialt sammen, og det er jo det som er høydepunktet, forteller Oshaug.

– Noen ganger kan vi også dra til Lofoten, Narvik eller andre steder man kan spille golf, legger hun til.

Oshaug er ikke den eneste som koser seg på golfbanen.

– Selve spillet er kjempespennende. Noen dager spiller du godt, og noen dager spiller du dårlig. Du kommer deg ut, bruker kroppen, er sosial, og har folk rundt deg. Vi har det veldig trivelig, forteller Turid Aasvang.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Dette er den eneste måten jeg kommer meg ut, og samtidig synes jeg det er moro, sier Gerd Larsen.

Golfbasillen

Da Brit Oshaug først fikk prøve golf var det ingen vei tilbake.

– I 2014 prøvde jeg golf for første gang. Da var det helt nytt for meg, men jeg fant ut med en gang at dette var noe for meg. Siden har jeg holdt på. Nå prøver jeg å komme meg ut og spille golf hver dag det er fint vær. Det er noe jeg trives med. Når man først har startet med golf er det ikke mulig å slutte. Iallfall ikke for meg, sier hun.

Theodor Karlsen

Konkurrerer: Per Inge Mikkelsen, Arne Lamo Pedersen og John-Ivar Fjærli har alle tre et høyt konkurranseinstinkt.
HOBBY: Golf er den store lidenskapen til Brit Oshaug.