Mesterskapet gjennomføres 29. og 30. juli i Randers, Danmark. Fem utøvere fra hver klasse skal representere landet sitt i rittet. Geir Kristian Gotliebsen sykler for Norge i 55-59-årsklassen, mens Ørjan Bohinen sykler i 35-39-årsklassen. Begge er tatt ut etter årets sykkel-NM.

– Det er fantastisk å bli tatt ut. Jeg var så oppspilt at jeg nesten ikke fikk sove den første natten. Jeg synes det er gøy at jeg får muligheten til å representere Norge. Når man får sjansen til å sykle for landslaget er det en mulighet man bare må gripe, sier Geir Kristian Gotliebsen.

– Jeg må ta vare på landslagstrøya. Det blir å noe å fortelle barnebarna om senere, sier han.

Norgestoppen

– Jeg synes det er stort å få representere landet. Å reise til Danmark er jo et puslespill også, for det er midt i ferien, og man har en familie å ta hensyn til. Fra dem har jeg likevel fått beskjed om at jeg må dra, for dette er den første og kanskje eneste gangen jeg får muligheten til å sykle for Norge, sier Gotliebsen.

Det var de fem beste i hver klasse i NM som ble tatt ut til Nordisk Mesterskap Master.

– Vi var syv stykker av en pulje på 25 stykker som kom til siste bakke. Da ble jeg nummer fem, og det er veldig fornøyd med det. Jeg kom akkurat på en slik plassering at jeg ble tatt ut, sier Gotliebsen.

– Jeg har trent godt de siste årene, og det er derfor jeg i slutten av juli skal representere Norge. Dette er et resultat av tre til fire år med planlagt trening, og det er godt å få bekreftelse på at man har gjort ting riktig, sier Gotliebsen.

– Sterkt

Også Ørjan Bohinen kom på femteplass under NM, noe som var akkurat nok til å bli tatt ut til å representere Norge senere i juli.

– Jeg har kjørt overraskende bra i hele vår, og har prestert godt i mange av rittene i Nord-Norge. Under NM hadde jeg håp om å ta medalje, men jeg merket tidlig at det ikke ville gå den veien. Mot mål var det flere og flere som falt av, og jeg klarte å klamre meg til en femteplass. Jeg håper på å gjøre det bedre under Nordisk Mesterskap Master i Danmark, sier Bohinen, som blant annet tok førsteplassen under Vestbygdrittet i år.

Ørjan Bohinen mener at uttaket til mesterskapet vitner til et godt nivå i Harstad Cykleklubb.

– Jeg har sagt i vår at det er tøffere å henge med på Harstad Cykleklubbs treningsritt, enn det er å henge med på mange turritt. Det er få syklister fra Nord-Norge som er tatt ut, og det viser bare hvor bra nivå vi har i klubben, sier Bohinen.

Bohinen og Gotliebsen er begge tatt ut til fellesstarten 30. juli, mens sistnevnte også er tatt ut til tempostart 29. juli.

- Mesterskapet blir et helt ukjent terreng for meg. Jeg kjenner ikke de andre utøverne, og spesielt ikke de fra utlandet. Jeg har ambisjoner om å prestere på mitt aller beste, og mesterskapet passer meg godt. Løypa er relativ flat, og for meg er det en fordel. Jeg er en stor og relativ tung rytter, og derfor er flat løype best for meg, sier Gotliebsen.