Harstad skapte sjanser på sjanser i oppgjøret mot Skjetten, men likevel så det ut til at det skulle bli 1–1 på Harstad Stadion. Selv om Harstad var nærmest å gå i ledelsen, hadde begge lagene trykket hverandre tilbake i perioder.

Hjemmelaget har denne sesongen tapt flere kamper enn det de hadde håpet på forhånd av sesongen, og tre poeng var viktig for fortsatt å være med i toppen av tabellen.

Selvmål

Ønsket om tre poeng gikk i oppfyllelse på overtid, da Magnus Kjelseth slo et kort og hardt innlegg langs bakken inn i 16-meteren. Gabriel Andersen og Skjetten-stopper Magnus Tvedte forsøkte begge å takle ballen. Det var sistnevnte som fikk foten på ballen, og ballen gikk rett i mål. Da brøt både spillerne og trenerbenken ut i jubel.

– Vi fortjente å vinne, og derfor var det deilig med scoringen på overtiden. Det var mye stang ut i denne kampen, sier Kristian Ellefsen.

– Etter at vi scoret førstemålet fortsatte vi å kjøre på. Vi var best, og hadde vi scoret et mål til hadde vi nok punktert kampen, sier han.

Litt tidligere i kampen fomlet Skjettens keeper fælt, og mistet ballen til Ellefsen, som da kunne ha scoret på et åpent mål, men klarte å bomme med centimeter.

– Det var fælt. Den skulle jeg ha scoret på. Derfor hadde det vært ekstra kjipt ikke å få en scoring på slutten av kampen, sier han.

Tidlig ledelse

Harstad gikk tidlig i ledelsen mot Skjetten, og da var det Kristian Ellefsen som gjorde det viktigste forarbeidet. Ellefsen tok ned ballen, og kjempet seg deretter forbi to motspillere. Til slutt lobbet han ballen over Skjettens målvakt som kom løpende ut. Da kunne Gabriel Andersen, som hadde timet løpet sitt, enkelt plassere ballen i et åpent mål i kampens syvende minutt.

– Målet kom litt ut av ingenting. Det var Kristian som virkelig kjempet seg til et mål, og da var det for meg bare å sette ballen i mål fra to meter. Vi gikk tidlig i ledelsen, og deretter spilte vi også en god kamp, sier han.

Harstad fortsatte med å trykke på i første omgang, og var også det laget som skapte flest sjanser. Det hjalp likevel lite da Harstad-forsvaret passivt måtte se på Andreas Eriksen utligne i det 36. minuttet etter et innlegg.

– Karma

Etter seieren klatret Harstad like over Skjetten på tabellen, og ligger nå på fjerdeplass. Åtte poeng skiller Harstad og serieleder Mjølner.

– Det var deilig å avslutte sesongen på denne måten. Nå er vi på skuddhold til tabelltoppen, og det var det vi trengte før ferien, sier Gabriel Andersen.

– Med tanke på den kampen vi spilte i dag var det utrolig deilig å vinne. Skjetten er kanskje ligaens tøffeste lag, og det er jo bare å se på hvor mange gule og røde kort de har fått delt ut i år for å få det bekreftet. Jeg syntes de var stygge, og derfor var det ekstra deilig at det var et selvmål som skulle sørge for seieren vår. Selvmålet var karma, sier Andersen.

BØLGER: Det var HIL som hadde flest sjanser, men begge lagene trykket hverandre bakover i perioder. Her hopper Sulejman Sulejmanovic ut fra mål for å plukke et innlegg.
KJEMPET: Kristian Ellefsen kjempet seg forbi to menn, og lobbet ballen deretter over Skjettens målvakt. Gabriel Andersen kunne deretter enkelt plassere ballen i mål tidlig i kampen.