Alf-Einar Jørgensen jakter resultater på V75-løpene:

Jørgensen, som har hestegården sin på Ervik, stiller med tre hester under V75-løpene på lørdag. Polar Northug, Nordlys Rosa og Skjetnejerva er hestene som skal konkurrere om store pengepremier.

– Jeg har tre veldig gode hester som stiller på lørdag, og jeg har stor tro på de kan prestere, sier han.

Suveren

Alf-Einar Jørgensen leder for tredje år på rad trenerstallstatistikken på Harstad Travpark. Harstadværingen har hentet inn 359 500 kroner i premier hittil. På 45 starter har hestene til Jørgensen prestert elleve seirer, åtte andreplasser og tre tredjeplasser. I fjor kom summen på premiene opp til over 800 000 kroner.

– Å legge til rette for travhester som vinner er hardt arbeid over lang tid. Jeg har lang erfaring, sier Jørgensen, som har holdt på med travsport i snart 35 år – både som kusk og stalltrener.

– Jeg er opptatt av å trene hestene mine riktig, og å gjøre de tingene jeg har tro på. Konkurranseinstinktet mitt er enormt. Lørdag har jeg tre gode hester som stiller til start, og jeg er optimistisk, sier han.

Første løp

I lørdagens fjerde løp, og det som er første V75-løp, er det Polar Northug som skal ut i aksjon. Dag-Sveinung Dalen er kusk. I samme løp stiller også Myr Faksen, som har løpt inn til flere millioner kroner i løpet av karrieren.

– Polar Northug er Nord-Norges nest beste hest. Å vinne hadde vært enormt, men jeg har mer tror på de andre hestene i samme løp. Myr Faksen har mye mer fart i seg enn Polar Northug, og det er et par andre gode hester i samme løp som er gode. Jeg er nøkternt optimistisk, sier han.

Førstepremien i det første V75-løpet er på 100 000 kroner.

Utfordrer

Nordlys Rosa og Skjetnejerva kan, hvis begge vinner, trave inn 125 000 kroner.

– Nordlys Rosa er en god hest, og bør kunne vinne. Skjerva overrasket stort forrige travdag i Harstad. Da vant den med 30 i odds. Den er god nok til å vinne lørdag også, sier han.

Selv om Jørgensen har stor tro på hestene sine på lørdag, gikk ikke alt slik han ønsker seg.

– På Nordlys Rosa og Skjetnejerva hadde jeg meldt på Eirik Høitomt, men han valgte andre hester. De to andre kuskene jeg valgte var opptatt. Derfor valgte jeg den finske kusken Jarmo Saarela. Han er en svært dyktig kusk i Finland, men jeg er spent på hvor kjent han er med det norske voltesystemet, og om han er god til å volte. Derfor er jeg litt skeptisk. Samtidig har jeg gode hester, og Saarela er en dyktig kusk, forteller Jørgensen.

SUVEREN: Alf-Einar Jørgensen leder Harstad Travparks statistikk for stalltrenere. Jørgensen har vunnet 359 500 kroner hittil i år med hestene sine, og håper på å vinne enda mer denne lørdagen. Foto: Theodor Karlsen