Lørdag er det for tredje år på rad klart for V75-løp på Harstad Travpark. Folkefesten, som de to siste årene har trukket til seg rundt 2 000 mennesker hver gang, består av elleve løp etter en god innmelding av hester. Syv av løpene er V75-løp.

Harstad-kusk Mats Gunnar Ringberg kjører fem hester på lørdag. Hesten han har mest tro på er Shocking Icon, som møter tøff motstand. Favoritten til å vinne i Icons løp er Premier Kronos med kusken John Østman.

– Shocking Icon er uhyre rask, og er en lettplassert hest. Den får alltid en god slutt på løpene. Icon har gått løp siden den var to år, og har kjørt inn mye penger, sier Ringberg.

Kan vinne

Hesten, som eies av Bente Hennie Berg og John-Kjell Berg, har Ringberg mye erfaring med. Det er Ringberg som har kjørt de fleste løpene til Shocking Icon de to siste årene. Shocking Icon har fem år bak seg som travhest, og varmblodstraveren har på den perioden kjørt inn 853 974 kroner.

Å spille på hesten kan være smart ifølge Ringberg.

– Det er en veldig god hest, som hele tiden har den riktige innstillingen. Den er rask i beina, og hvis han har dagen, og jeg i tillegg har litt flaks undervei, kan jeg vinne, sier Ringberg.

– Han kan ikke gjøre grovjobben selv, men hvis han får ligge bak litt rygger, og i tillegg får et fint løp, kan vi gå for seieren. Shocking Icon kan avslutte veldig raskt, sier han.

Ambisjoner

Mats Gunnar Ringberg legger ikke skjul på at han går for seier – og for å bli den første nordnorske kusken som vinner i Harstad.

– Jeg håper på at jeg klarer å vinne iallfall ett løp. Man må ha litt flaks på veien for å kunne vinne et løp under V75-dagen. Jeg har ikke de største vinnersjansene, men det er klart at det er seier jeg går for. Hvis jeg kjører bra, hesten har en god dag, og jeg har litt flaks også, skal jeg ha en god sjanse. Jeg ønsker å bli den første kusken fra Nord-Norge som vinner et V75-løp.

– Det hadde vært veldig stort for meg å vinne et løp på lørdag. I fjor tok jeg to andreplasser hvor det var bare centimeter som skilte meg og vinnerne i begge løpene. Derfor hadde det vært ekstra stas å vinne på lørdag, sier Ringberg, som i fjor ble Norges beste amatørkusk.

NORDNORSK: Mats Gunnar Ringberg har tro på at det blir en nordnorsk seier på Harstad Travpark under V75 på lørdag. – Det er flere gode nordnorske kusker med gode hester som kjører. Dersom jeg ikke vinner, er det andre gode kusker som jeg har troen på, sier han. Foto: Theodor Karlsen