Crystal Thomas, Jaqueline Altschuld og Jenna McCormick ble tidlig hentet inn for å forsøke å redde Medkila fra å rykke ned. Med 10 kamper igjen å spille ligger Medkila klart sist, med bare ett poeng på 11 spilte kamper.

Målene har rent inn for Medkila i år, og nå har Medkila signert spilleren som skal prøve å hindre ballen fra å gå i nettet. Målvakten Emily Armstrong kommer fra Washington Spirits reservelag, og blir Medkilas signering nummer fire i sommervinduet.

Har reddet mye

Armstrong har tidligere spilt for Universitetet i Connecticuts kvinnelag, hvor hun reddet 288 skudd på 88 spilte kamper. 68 kamper var fra start. Igjennom universitetets historie er det bare to målvakter som har reddet flere skudd enn Emily.

- Solid

Medkila-trener Margunn Haugenes mener Emily Armstrong er en god signering.

– Hun virker som en meget solid keeper. Emily er en bra skuddstopper. Hun er god i feltet, og hun er veldig god på distribusjon. Hun virker rett og slett solid, og det er det vi trenger, sier Haugenes.

– Basert på de undersøkelsene vi har gjort på spilleren, og på det vi har sett av henne, tror jeg hun er en spennende signering. Hun virker veldig god, og er 1.80 høy. Hun har i tillegg en imponerende CV, og selv om hun ikke har spilt på toppnivå ennå, har hun trent med et profflag det siste året. Jeg gleder meg til å se henne igjen når vi starter sesongoppkjøringen, forteller hun.

Ønsker en utfordring

Riktig mentalitet har den nye signeringen også, ifølge treneren.

– Hun virker veldig innstilt på å komme inn for å bidra til laget. Jeg forklarte henne situasjonen vi i Medkila er i, og at vi har hatt en tøff vårsesong. Hun synes at det virker som en spennende utfordring. Hun virker seriøs og veldig gira på å prøve noe nytt, sier Haugenes.

Etter en halvspilt sesong har Medkila sluppet inn 37 mål, og har bare scoret fem. Megan Kufeld var sisteskansen i de fleste av Medkilas kamper, men keeperen var også ute med skade. Da var Medkila tvunget til å stille med utespillere i mål. Nå som Kufeld er en av de fire proffene som har dratt, var det altså svært viktig for Medkila å hente inn en ny målvakt.

– Det er personer med den innstillingen hun har som vi trenger. Hun ønsker en utfordring, og jeg tenker at det er få utfordringer som er større enn å komme inn i Medkila akkurat nå. Som keeper vil Emily virkelig få muligheten til å sette preg på kampene, og hun kommer til å bli en viktig brikke i laget vårt, sier treneren.

Haugenes er glad for at de fire erstatterne er på plass tidlig i overgangsvinduet.

– Vi var nødt til å erstatte proffspillerne, og det er godt å ha det gjort før sesongoppkjøringen starter. Med den situasjonen vi er i nå mener jeg det kan være godt å få inn noen nye ansikter i gruppa. Det kan gi en nødvendig positiv energi tilgruppa, sier hun.