FC København-spilleren skal tilbake til Tromsø IL etter nyttår. Høyrebacken skulle egentlig slutte seg til Tromsø i juli, men i mai ble det kjent at 33-åringen blir i den danske klubben ut året. En skade i troppen til Ståle Solbakken gjorde at treneren ønsket å ha med skånlendingen inn i Champions League-kvalifiseringen og en ny sesong i Superligaen.

Det var FC Københavns høyreback Peter Ankersen som ble skadet. Han fikk et brudd i ankelen, noe som trolig betyr mye spilletid fremover for Høgli.

- I sommer og til høsten blir det nok mer spilletid. Det blir rulleringer på høyrebacken, og jeg er forberedt på å spille mye, sier Høgli til Harstad Tidende.

Den tidligere landslagsspilleren tilbrakte mesteparten av fjorårets sesong på benken for det danske Champions League-laget. I ligaen ble det fire kamper fra start, og fem innhopp for Høgli.

Vil kjenne på spenningen igjen

- Jeg gleder til å komme ut på banen igjen. Det er kanonartig å bidra, og å gå ut på banen og kjenne på spenningen. Jeg gleder meg til å spille, sier han.

- Jeg har prøvd på å forberede meg så godt som mulig i sesongoppkjøringen. Noen flere kamper i beina skulle jeg gjerne hatt før sesongen, men det er en del av sporten, sier han

Champions League

Tromsø-returen er det fortsatt flere måneder til. Før det har Tom Høgli kamper i både ligaen og i Champions League foran seg dersom de skulle klare å kvalifisere seg.

I fjor kom FC København og Tom Høgli på tredjeplass med ni poeng i en Champions League-gruppe med Leicester, Porto og Club Brugge. Onsdag kveld spiller FC København første kamp mot Zilina i kvalifiseringen til det som er verdens største fotballturnering.

- Det blir vanskelig å skulle gjenta suksessen vår fra Europa i fjor, med tanke på at vi også kom langt i Europa League etterpå. Selv om det er vanskelig å gjenta et slikt år, er det vi prøver på, sier han.

- Nå er fokuset først og fremst på å kvalifisere oss til turneringen. Det er seks kamper som skal gjennomføres, og det er altså en lang vei igjen, legger han til.

Høgli gleder seg til både turneringen og kvalifiseringen.

- Det står mye på spill, og man merker at man er med noe viktig. Hele klubben og hele byen ønsker å gjøre det bra, og dette er det største jeg er med på som klubbspiller, sier han.

Bunnlag

Etter nyttår flytter Høgli sammen med kona og sønnene Wilhelm og Anton tilbake til Tromsø. Etter nyttår har Høgli en treårskontrakt med Tromsø IL, klubben han spilte for fra 2007 til 2011, før han tok overgang til Club Brugge.

Tromsø ligger etter en halvspilt sesong ligger nest sist på tabellen, og står i fare for å rykke ned. Trener Bård Flovik fikk sparken i juni.

- Det er en kaotisk situasjon i klubben nå med trenerspørsmål og spilleroverganger i luften. Jeg håper bare at det er noe de finner ut av snart, slik at laget kan finne ro og stabilitet. Det er en ting klubben trenger dersom de skal berge plassen, sier han.

Eliteserien

Høgli håper på å slippe å spille 1.-divisjonsfotball til neste år.

- Akkurat nå er det viktig at Tromsø er ydmyk på at de per nå er et bunnlag. Jeg har selvfølgelig ikke lyst til at Tromsø skal ha rykket ned når jeg kommer til klubben. Jeg håper på å slippe å spille i 1.-divisjon, sier han.

- Å spille i 1.-divisjonen er ikke noe jeg er bekymret over. Jeg har nemlig god tro på at guttene i Tromsø kan berge seg. Dersom de klarer å finne roen, og vet hva de skal gjøre på trenersiden og med spillestallen vil det gå greit. Jeg vet at hvis de jobber knallhardt vil de få en ok sesong til slutt. Jeg tror Tromsø kommer til å holde seg i Eliteserien i år, sier han.

Fremtid i Tromsø

Selv om Tom Høgli har fylt 33 år har han ingen planer om å gi seg med det første.

- Fra jul har jeg en treårskontrakt med Tromsø, og jeg skal ifallfall spille ut den perioden. Samtidig kjenner jeg at jeg ikke har så mange år til med fotballen. Jeg skal skikkelig fullføre karrieren, og da skal jeg også slutte ordentlig, sier han.

- Jeg blir ikke å spille til jeg er 40 år for å si det slik. Man merker etter hvert at det er andre ting man ønsker å gjøre i arbeidslivet også, sier han.