Kristoffersen, Nilsen og Paulsen er med i Tour de Andørjas dugnadsgjeng. De tre venninnene har ansvaret for serveringen til utøvere og deltakere under arrangementet.

Etter en hektisk uke hadde de fått beskjed om å levere kaffe til helikopterpilot Jonas Nymark, men da de kom fram til helikopteret viste det seg at det ikke var derfor de hadde blitt sendt ut.

– Vi fikk en helikoptertur opp til Årbostadtinden. Det var litt av en overraskelse. Vi kom med kaffe til piloten, men da fortalte han oss at det ikke var på grunn av kaffen vi hadde blitt sendt ut til han, men på grunn av at vi skulle få en overraskelse, sier Anne Paulsen.

– Han fortalte at som takk for flere tiår til sammen med dugnadsarbeid skulle vi få en helikoptertur i gave, legger hun til.

Takknemlig

Oddbjørn Nilsen blir å huske helikopterturen i lang tid fremover.

– Turen var kjempefin. Piloten kjørte rolig og fint, og vi kunne se ut på det vakre landskapet. Det var virkelig en kjempeflott opplevelse, forteller Nilsen.

Hektisk uke

Anne Paulsen har vært frivillig for Tour de Andørja helt siden arrangementet ble arrangert for første gang i 2000. Hun har altså 17 år bak seg som frivillig, mens Eva Kristoffersen og Oddbjørg Nilsen begge har nesten et tiår til sammen som frivillige.

– Jeg kommer tilbake hvert år. Man treffer utrolig mange flotte ungdommer og flotte folk, og det er en glede å være med. Det er noe jeg trives enormt mye med, sier hun.

De tre damene hadde ansvar for å sørge for mat til personene som overnatter på øya, og serveringen av mat til de frivillige som er ute i terrenget. I tillegg bidrar de med både rydding og vasking.

– Når arrangementet først starter, da blir det hektisk. Det er litt godt å være ferdig. Det er bare én uke i året, og jeg trives godt med det jeg gjør, sier hun.

Rørt

Paulsen syntes helikopterturen var en gave større enn det hun kunne sett for seg.

– At de husker på oss på den måten er vi utrolig takknemlig for. Det var en flott opplevelse, og det ble en veldig fin overraskelse. Jeg ble rørt av initiativet, sier hun.

OPPLEVELSE: Jonas Nymark, Oddbjørg Nilsen, Eva Kristoffersen, Anne Paulsen og Odd Ivar Paulsen på toppen av Årbostadtinden 1179 meter over havet, med helikopteret i bakgrunnen.