Søndag tok Harstad imot Funnefoss/Vormsund, laget som før oppgjøret på Harstad Stadion lå rett under Harstad på tabellen. Bare ett poeng skilte Harstad og Funnefoss/Vormsund, men at de to lagene lå så nært hverandre var vanskelig å se søndag.

Harstad åpnet sterkt, offensivt og aggressivt. De gul- og svartkledde dominerte banespillet, og skapte også flere farlige målsjanser. Det manglet likevel på den siste biten, og Harstads angrepsspillere klarte ikke å sette ballen i mål.

Drepte kampen

I andre omgang løsnet det seg. Lauri Samuli Laitila skøyt rett i mål på et frispark et kvarter ut i andre omgang. Funnefoss/Vormsund hadde noen gode kontringsangrep etter målet, men Harstad hadde god kontroll på både spillet og kampen.

I det 82. minuttet økte Gabriel Andersen ledelsen med en hard og presis heading til høyre for Funnefoss/Vormsunds målvakt, og tok derfor livet av kampen.

– Jeg satte spikeren i kista. Det var deilig endelig å få uttelling, sier Andersen, som bare noen få minutter tidligere hadde fått en scoring annullert for offside.

– Vi fortjente å score mange flere mål enn bare to i dag. I første omgang hadde vi spesielt mange sjanser, og burde ha utnyttet det bedre. Vi gikk i ledelsen altfor sent i dag. Siden vi skapte så mye fremover hadde vi håpet på at vi skulle gå i ledelsen tidligere, men da vi først gikk i ledelsen hadde vi god kontroll på kampen, sier han.

På tide

Seieren smakte spesielt godt etter forrige helgs 1-4-tap for Lillestrøm 2.

– De fire forrige kampene våre tok vi bare tre poeng av tolv mulige, og det er ikke bra nok. Fra oppvarmingen i dag skjønte jeg at det ville bli seier, for man merket at alle var tent og motivert. Vi hadde mye å revansjere, for vi måtte snu den dårlige formen vi har hatt i det siste, sier Andersen.

– I dag løsnet det seg litt, men det skal løsne seg mer. Vi er bedre enn lagene i denne divisjonen, og vi må bare vise det, sier han.

- Viktig

Lauri Samuli Lailta var spilleren som omsider kunne sende Harstad ledelsen.

– Jeg hadde forsøkt meg på skudd flere ganger i kampen tidligere, og derfor var det godt at jeg scoret på frisparket, sier han.

– Det var tre viktige poeng vi sikret oss i dag. Lagene i toppen kan tape når som helst, og alt kan skje. Derfor var det viktig med en seier, slik at vi kan kjempe i toppen dersom de andre lagene snubler, sier han.

Både Morten Aleksander Rasmussen og Kyrre Klo Pedersen fikk a-lagsdebutten sin for Harstad på søndag.

MÅLSCORER: Lauri Samuli Laitila sendte Harstad i ledelsen. Han scoret direkte på et frispark utenfor 16-meteren. Foto: Theodor Karlsen