For den aldersbestemte fotballtreneren fra Borkenes var på sommertur med familien hos svigerfamilien på Ballstad da han bestemte seg for å melde sønnen på fotballskolen her. Da ble han hentet inn som oversetter for de engelske trenerne under seansen.

– Etter hvert som denne fotballskolen forløp, ble jeg stadig klarere på en ting. Barn og unge fotballspillere i vår region må få oppleve dette, sier Aspelund.

På fjerde året

Siden den gangen har de engelske akademitrenerne Ian Thompson og Robbie McCaldon vært her med ulike medtrenere hvert eneste år. De to første årene var Borkenes stadion arena for den fire dager lange fotballskolen. Før fjorårssesongen tok Aspelund med seg arrangementet til Kilbotn stadion. Nå arrangeres fotballskolen her på andre året.

– Jeg mener selv at dette er en fotballskole som fronter et tilbud som er helt spesielt. Det dreier seg om å kunne gi regionen et fotballtilbud som er annerledes enn hva man opplever i den vanlige hverdagslige fotballtreningen. De kommer inn med andre impulser enn hva som oppfattes som vanlig her til lands. Samtidig er gleden ved fotballen veldig i sentrum hos de engelske instruktørene. Derfor kjente jeg på at dette ble et tilbud som jeg ønsket å videreføre til unge fotballspillere i Sør-Troms, sier Aspelund.

Måneder med jobbing

For Aspelund representerer også den engelske fotballskolen en stor tilretteleggingsjobb.

– For meg betyr dette måneder med jobbing. Det dreier seg om mange områder som krever tilrettelegging. Men dette har slått an. Det er et signal på at det også er viktig å videreføre denne fotballskolen, sier Aspelund.

Når Ian Thompson, Robbie McCaldon, Shaun Mangan og Liverpool-speider Tom Williams setter kursen for Harstad og fotballskole-oppstart førstkommende mandag, kan Aspelund glede seg over at han fronter fotballskolen som trygt kan kalles områdets mest populære.

– Vi har 114 deltakere i Kilbotn på mandag. Det er smekkfullt. Det skal Stig Nilsen og Inge Johannesen, samt foresatte i Kilkam ha en god bit av æren for. De er med og gjør en stor jobb for å få dette til.

POPULÆR: Harstad Fotballcamp er sommerens mest populære fotballskole. I år er 114 deltakere påmeldt. Illustrasjonsfoto Foto: Ivar Hjelvik