Det sier Noah Nylund fra Medkila Skilag. Den 14-årige langrennsløperen er med i trippelkonkurransen i klasse 13-14 år, og har klare ambisjoner foran årets konkurranse.

– Jeg må jo prøve å vinne min klasse i år. Søndagens motbakkeløp passer meg som hånd i hanske. Fjellturer og bakketrening er hva jeg driver med hele sommeren.Samtidig er lørdagens sykkelkonkurranse noe helt annet. Her har jeg bare hatt tre turer på racersykkelen denne sommeren, sier Nylund.

Delt seier

Fredagen startet glimrende for langrennsløperen. Under det tre kilometer lange løpet var 14-åringen i tetkampen hele veien. Men konkurransen viste seg å skulle bli knalltøff hele veien inn mot mål.

– Jeg ble utfordret av Andreas Jenssen fra Ibestad. Det var helt jevnt ut imot oppløpet. Over mål var det ikke mulig å skille oss, sier Nylund.

Han håper likevel på at det skal være mulig å trekke det lengste strået når man går i gang med øvelsen oppover fjellsiden på Årbostad.

– Det er i hvert fall det som er forhåndsmålet. Så får vi se, sier Nylund.

Spennende sesong

Det er i langrennssporet at Nylund satser på å bli best. At han mener alvor kom tydelig fram i vinter. Da gikk han blant annnet helt til topps i sin klasse under vinterens utgave av Ungdommens Holmenkollrenn.

– Det er jo noe som jeg må jobbe for å følge opp denne vinteren. Så ønsker jeg jo også å levere et godt NNM på ski. Jeg håper også på å klare å utvikle meg som langrennsløper, sier den jordnære og målbevisste langrennsløperen.