Gjennom flere år har langrennsjenta vist imponerende takter med ski på beina på vinterstid. Men 14-åringen fra Medkila Skilag er sterk også når skiene byttes ut med løpesko. Det viste hun også under fredages konkurranse i terrenget på Andørja.

– Det gikk bra i starten av løpet. Her følte jeg at det gikk fint. Men mot slutten - når det begynte å gå nedover - var jeg ikke helt fokusert på å slippe opp. Derfor nærmet de andre seg kraftig. Sluttfasen av løpet var ikke alt for bra fra min side. Men jeg er fornøyd med seieren, sier Hansen.

Det skilte kun ett sekund ned til Kaja Rasmussen og Vilje Gudbrandsen på en delt andreplass.

– Jeg hopper over sykkelrittet lørdag, så får vi se på om jeg deltar under søndagens motbakkeløp. Jeg liker denne typen konkurranser veldig godt. Likevel må vi vurdere denne deltakelsen, sier Hansen.

Hun understreker også at konkurransene på Andørja har blitt en fast tradisjon å slutte opp om.

– Det har blitt en fin tradisjon å være med på det som skjer her. Det er veldig bra trening, sier Hansen, som blant annet ble nummer to på 10 kilometeren under årets Midnight Sun Marathon.

Konkurransene på sommerstid vil hun også fortsette å slutte opp om.

– Jeg vil være med på flere konkurranser. Disse hardøktene gir meg bra treningseffekt. Jeg har jo også lyst til å ta ytterligere steg på ski denne vinteren. Mitt mål er å ta enda et lite steg nærmere norgestoppen, sier jenta som presterte en sjette- og en niendeplass under årets Hovedlandsrenn.