Mens Solvang er mannen som hadde god kontroll på fjorårets konkurranse, er Vesterheim utfordreren med klare ambisjoner om å vinne årets trippelkonkurranse. Duoen som begge har sin hovedidrett i langrennsløypa på vinteren, anerkjenner duellen , og mener at det trolig er knyttet spenning til duellen helt inntil en vinner er kåret på toppen av Årbostadtinden tidlig søndag ettermiddag.

– Flere kan melde seg på, men foreløpig er det oss det står i mellom. Men det kan fort være andre som melder seg på etter hvert. Lørdagens sykkeløvelse tror jeg vil avgjøre mye, sier Solvang som representerer Bodø-klubben Innstranden.

Vesterheim tror på sin side at det blir en spennende dag på sykkelen.

– Dette blir en bra fight. Jeg gleder meg, sier Vesterheim om konkurransene som kommer.

– I fjor Han knuste han meg jo i fjor oppover fjellet. Så får vi se hvor dette ender hen i år, sier kvæfjerdingen.

Foreløpig er det Solvang som har et lite overtak. Han løp på 14.32, som var 15 sekunder raskere enn Vesterheim på tredjeplass.

– Foreløpig er det ikke store tidsdifferansen som skiller oss. Det er fortsatt helt åpent i trippelkampen. Og flere kan fortsatt blande seg inn, enes de to kamphanene før lørdagens sykkelritt på 81 kilometer og søndagens motbakkeløp til toppen av 1.181 meter høye Årbostadtinden.