Tour de Andørja startet i gang med Ibestadløpet tirsdag, og ble fulgt opp av et rulleskirenn onsdag. Rundt 60 deltakere fordelt over tre distanser etter alder deltok, med målgang på toppen av Klåpheia.

Martin Mikkelsen lå godt an til å stikke av med seieren, men måtte se seg slått av Maximilian Bie. På tredjeplass kom Magnus Vesterheim.

– Det gikk jevnt og raskt på stakingen. Etter fem til seks kilometer fra start var jeg og Maximilian tett på hverandre, og vi begynte å jobbe samen. Før den siste spurten tenkte jeg at jeg kanskje kunne få til en liten luke, men det gikk ikke. Jeg var ganske kjørt da vi kom til den siste bakken, siden rulleskirennet ble en god økt. Da hadde Maximilian mer krutt enn meg, og slo meg derfor i den siste innspurten, sier han.

– God økt

Mikkelsen tar likevel ikke tapet for tungt.

– Jeg er ikke i toppform, og derfor hadde Maximilian mest krutt opp bakken, sier han.

– Å være i toppform er heller ikke noe jeg skal være, da det er juli, og fortsatt lenge til sesongen starter. Jeg er i treningsform, og rulleskirennet ble en fantastisk god økt, sier han.

Selv om treningen var hovedfokuset for Mikkelsen, hadde han likt å ha vært øverst på pallen etter rulleskirennet lørdag.

– Det er litt prestisje som ligger i det. Mange av dem som deltar er personer jeg trener sammen med, og man vil jo vise at man er best. Det er ikke dette løpet man satser på naturligvis, men jeg skulle gjerne ha vunnet. Likevel er det slik at det ikke er nå jeg har lagt opp til at formen skal være på det beste, uansett hvor artig det er, sier han.

Gulrot

I år var første gang Tour de Andørja arrangerte rulleskirenn, og Martin Mikkelsen bestemte seg tidlig for å være med på arrangementet.

– Jeg synes rulleskirennet er et skikkelig bra initiativ. Rennet er nemlig en skikkelig gulrot for skiløperne i nærområdet. Å kunne delta på en konkurranse når det ikke er skisesong er motiverende, og gir masse motivasjon til å trene ekstra. Jeg er glad for at det er noen som faktisk tar tak og arrangerer et rulleskirenn. Det er noe jeg mener det er mangel på, sier han.

NYTT: Rundt 60 rulleskiløpere deltok på rennet. Martin Mikkelsen mener rennet kan forvente en vekst de neste årenene. – Det er mange som ønsker å delta, og til neste år tror jeg flere vil planlegge sommeren med rulleskirennet i tankene. Foto: Bård Mikkelsen