Det sier den 22-årige kvæfjerdingen før han skal ut på ny arbeidsøkt denne helga. Det dreier seg om å konkurrere i trippelkonkurransen under Tour de Andørja. Det er en konkurranseform som passer han som hånd i hanske. Og han legger ikke skjul på at ambisjonene for å hevde seg absolutt er til stede når det er dags for en av de mange konkurransene som står oppført i filofaxen denne sommeren.

– Jeg drar til Andørja med håp om å vinne hver eneste konkurranse. Men likevel er det viktigst for meg å posisjonere meg foran trippelkonkurransen. Jakten på sammenlagtseieren har hovedprioritet for meg denne helga, sier Vesterheim.

God generalprøve

Den langløpssatsende kvæfjerdingen har fått en god start på sommersesongen. I helga for snart to uker siden var han på farten i en lignende trippelkonkurranse i Vesterålen. Der sørget to seirer og en andreplass for at sommerjobben som idrettsutøver har fått en glimrende start.

– Jeg har ikke regnet helt over ennå. Men jeg tror at det ble innkassert gavekort for mellom 8.000 og 9.000 kroner. Så får vi se hva helga kan innbringe, sier Vesterheim.

Dette blir den første skikkelige muligheten for å konkurrere mot lokale utøvere.

– Jeg er spent på å møte områdets sterkeste utøvere på barmark. Slik som jeg ser det er konkurransen på Andørja et par hakk tøffere enn hva som var tilfellet i Vesterålen. Så ser jeg også at mange konkurrenter velger å ikke være med på trippelkonkurransen ved å droppe sykkelrittet. Det er også med på å styrke mine sjanser i denne konkurranseformen. Det handler om å bruke minst mulig krefter før søndagens motbakkeløp, samtidig som man også må ha sikret seg et godt utgangspunkt. Trippelkonkurranser er jo en helt egen idrett, hvor man ikke kan svi av fyrstikker hver gang man har lyst. For en tredagerskonkurranse merkes godt på kroppen, sier Vesterheim.

Angrer ikke

Etter at han gikk for valget med å droppe den ordinære sommerjobben til fordel for trening og konkurranser, så har han sett på dette som et godt valg.

– På en vanlig sommerjobb hadde jeg tjent et sted mellom 20. 000 og 25.000 kroner. Da hadde jeg ikke hatt de samme mulighetene for trening og restitusjon. Mye energi ville også ha gått til jobben. Nå får jeg ha fokus på treningsbiten og bruker konkurransene som hardøkter. Så ser jeg også på muligheten for å tjene inn det samme på premiepenger som en jobb ville ha gitt meg. Samtidig er nok valget mitt langt mer ideelt i forhold til vinterens lagløpssatsing på ski, sier Vesterheim.

Etter Tour de Andørja - med en samlet premieramme på 13.000-14.000 kroner - kommer det nye idrettkonkurranser med pengepremier utover sommeren.

– Det arrangeres et par konkurranser til i Vesterålen innenfor motbakkeløp. Det dreier seg om Vetten Opp i slutten av juli og Hallartinden Max midt i august. Begge disse to har pengepremier til seierspallen. Disse inngår også i en sammenlagtcup for fire konkurranser, som jeg foreløpig leder. Her stikker vinneren til slutt av med 5.000 kroner, forklarer Vesterheim.

Som en kuriositet kan det også nevnes at 22-åringen tjente en slant under onsdagens rulleskirenn på Andørja. Der gikk han i mål på toppen av Klårheia som tredjemann. Plasseringen ga han 500 kroner ekstra i lommeboka.

– Hittil kan jeg ikke klage på sommeren.