Lørdag er det klart for fire dager med NM i svømming. Harstad Svømmeklubb har fire deltakere som klart kravene for å delta i juniorklassene. Emil Toth Engegård, Oda Bygdnes, Tina Holmgren Hansen og Halvard Bygdnes fra klubben skal alle delta. I tillegg skal Maria Danielsen Altmann, som nå studerer i Trondheim, delta i norgesmesterskapet.

Engegård har allerede startet året godt. I mars deltok han i senior-NM på kortbane i Bergen, og da kom Engegård på 13.-plass. Det var også godt nok til å bli den femte beste juniorsvømmeren under mesterskapet.

Skal prestere

Nå skal 17-åringen konkurrere på langbane, og Engegård ønsker virkelig å forankre seg i norgestoppen. Han er allerede rangert som den syvende beste juniorsvømmeren i Norge, men ønsker å prestere enda bedre når han skal konkurrere i 50 meter bryst og 100 meter under mesterskapet.

– Jeg satser på å bli blant de fem eller fire beste. Jeg skal motbevise rangeringen. Det er det som er målet. Da jeg ble den femte beste junioren i mars var det to gode juniorsvømmere som ikke stilte, og det kan derfor å bli tøft å gjøre det bra under NM, sier han.

Å ta medalje på langbane er ikke noe Engegård tror er sannsynlig, men å ta en medalje i en juniorklasse er ikke noe han utelukker på lengre sikt.

– Når junior-NM arrangeres i november skal det være mulig å ta medalje. Jeg kjenner at jeg akkurat nå ikke er på det stadiet, men om jeg kan ta medalje til høsten får vi se på, sier han.

– Jeg er best på kortbane, og derfor har jeg større forventninger til høsten, sier han.

Treningsleir

Engegård, Oda Bygdnes og Tina Holmgren Hansen har alle tre nettopp vært på treningsleir i Spania, like utenfor Malaga. Halvard Bygdnes kvalifiserte seg denne sommeren, og var derfor ikke med på leiren.

– Det er mye deiligere å trene ute, og mye lettere å trene mye når man ei på leir også. Jeg har fått god trening, men kjenner at det kanskje har blir litt for mye hardtrening. Jeg kjenner at jeg ikke er i toppform, og at jeg er tung i kroppen. Det er ikke bra før jeg skal delta i NM, sier han.

– Selv om jeg ikke er i toppform kan jeg likevel prestere. Jeg ser fram til mesterskapet, sier han.