Det er hallmester i Harstad kommune, Kåre Mæhre, som sier til Harstad Tidende at det jobbes med å skifte ut kunstgresset.

Kunstgresset som nå er i Hålogalandshallen ble lagt ned i 2009, og har ikke blitt skiftet ut siden.

- Gresset må skiftes ut til neste år. Det jobbes med å få det skiftet det ut i 2018. Kunstgresset som er i hallen nå er ikke godt nok til å være i hallen i to år, sier han.

- Dårlig kvalitet

Park- og idrettsrådgiver Eli-Jeanette Olsen er enig i Mæhres bedømmelse av kunstgresset. Også hun mener at kunstgresset burde skiftes ut.

- Vi vet at kvaliteten på kunstgresset i dag er dårlig. I 2018 regner vi med prosessen om utskiftning er i gang, forteller rådgiveren

- Akkurat nå har vi ikke noe konkret på gang, men nytt kunstgress er noe vi regner med å ha på plass om et til to år, sier Olsen.

Skal finansieres

For å søke etter spillemiddeltilskudd rettet mot rehabilitering av kunstgress, kan man ifølge bestemmelsene ikke søke etter minst ti år. Med et kunstgress som ble lagt ned i 2009 er det fortsatt en stund til.

- Det er naturlig at kommunen søker om spillemiddeltilskudd når den tid kommer. Uansett er nytt kunstgress noe vi må få på agendaen. Gresset er ikke godt nok i dag, sier hun.