Det sier LSK Kvinners lokale midtstopper Ida Fjordbakk etter å ha fulgt moderklubben gjennom vårsesongen. Hun har merket seg at en ting har vært en mangelvare for klubben denne sesongen.

– Det har vært ett spesielt aspekt som har preget Medkila denne sesongen. Etter min oppfatning dreier det seg i hovedsak om å skape noe som dreier seg om et farlig offensivt spill. De sliter med å skape farligheter framover, sier Fjordbakk basert på det hun har sett av Medkila denne våren.

Årlig høstspurt

Den tidligere Medkila-klippen - som senest i fjor var sentral i redningsaksjonen som ga fornyet kontrakt i toppserien - fikk også med seg at tre nye proffspillere ble annonsert som Medkila-spillere denne høsten.

– Spennende spillere dette. De trenger angrepsspillere inn, som kan være en viktig faktor i å skape et større trykk framover på banen. For Medkilas del får vi håpe på at dette dreier seg om spillere som skårer mål, mener Fjordbakk.

Men hun påpeker også at det er ingen grunn til å avskrive Medkila i kampen om å fornye kontrakten i divisjonen.

– Det har blitt et årlig fenomen dette. Og laget må levere i høst. Proffene må finne seg i å bære et tungt ansvar i jakten på poengene. Samtidig må også ungjentene følge opp ved å ta mer ansvar. Å vinne de viktige sekspoengskampene blir viktig for å lykkes. Og Medkila skal slett ikke avskrives. Avstanden opp til kvalikplass- og fast plass er kortere enn den eksempelvis var i fjor , sier Fjordbakk.

Skadeforfulgt

Selv opplyser hun at det ikke hadde vært aktuelt å komme hjem til Harstad for å være redningshjelper om hun hadde vært skadefri.

– Jeg sliter med begge mine hamstringer, og har vært ute i seks uker nå. Dette er noe som jeg har trent med for lenge. Det har preget meg i oppkjøringen, og gjort sitt til at jeg ikke har kunnet gi hundre prosent for LSK Kvinner. Ser man bort i fra dette så stortrives jeg jo i klubben. Jeg angrer overhodet ikke på overgangen, og gleder meg til å forhåpentlig være skadefri til høstens deltakelse i Champions League. Den starter opp i oktober, sier Fjordbakk.

26-åringen har i tillegg til å bidra for Medkila i en rekke sesonger, også vært heltidsproff i Avaldsnes. Nå leder hennes nye klubb toppserien med to poeng og e kamp mindre spilt enn gamleklubben fra Haugalandet.