Det sier Medkila-spiller Rebekka Marie Strøm Hansen. Hun fikk tett veiledning av landslagsspillerne Ada og Andrine Hegerber under NFFs talentsamling i Stavanger. Hansen er bare 16 år, men har allerede fått spilletid for Medkilas førstelag i Toppserien. Hun har fått tre innhopp for de hvitkledde, og har startet to kamper.

Fra 22. juni til 25. juni arrangerer Norges Fotballforbund en talentsamling i Stavanger for de beste spillerne i 14- til 16-årsalderen som en del av forbundets landslagsskole. Hansen var egentlig ikke tatt ut til samlingen, men fikk en telefon fra Børje Sørensen for litt over en uke siden.

– Jeg hadde sett troppen som i utgangspunktet skulle til Stavanger, og hadde ikke tenkt noe mer over det. Da jeg fikk en telefon om at de trengte en ekstra stopper til samlingen ble jeg overrasket og veldig glad. Det er artig å få muligheten til å spille med dem som er best i landet, sier hun.

Møtte forbilder

På talentleiren fikk Hansen både trene og snakke sammen med søstrene Ada og Andrine Hegerberg. Begge er landslagsspillere, og førstnevnte ble nylig kåret til verdens beste kvinnelige fotballspiller av BBC. Hegerberg vant forrige Champions League-finale sammen med Lyon.

– Det er helt surrealistisk. Den ene dagen ser man Ada på TV i Champions League-finalen, og neste dag spiller du fotball med henne. Jeg kunne ikke fatte at det virkelig skjedde, sier hun.

– Holder nivået

Før samlingen var 16-åringen spent på hvordan hun ville takle nivået.

– Jeg var spent, men tenkte at hvis jeg gjorde mitt beste ville det gå bra. Nå har jeg både trent og spilt kamp med disse jentene, og føler at jeg er på samme nivå. Det er gøy å kjenne på at man er på samme nivå som de beste i landet, og å få bekreftelse på at man faktisk er ganske god, sier hun.

Hansen har allerede deltatt på både treningsøkter og en kamp mot J15-landslaget lørdag. Da spilte 16-åringen fra start, og ble byttet ut i andre omgang.

– Å starte kampen var helt fantastisk, for det var noe jeg ikke hadde forventet. Jeg føler jeg har fått vist meg greit fram hittil, og håper det kan bli flere samlinger, sier hun.

– Jeg har fått mye viktig rolletrening som midtstopper på talentsamlingen, forteller hun.