Enduro- eller såkalt stisykling - er en ny gren som er i stor vekst på landsbasis. Likevel har man til gode å se konkurranser innenfor denne stilarten lenger nord enn til Bodø. Derfor har heller ikke veldig mange så god kjennskap til denne grenen innenfor sykkelsporten. Det tror Storeng at det fort kan bli en forandring på.

– Harstad er perfekt for denne formen for sykling, med flere alternative traseer, forklarer Storeng.

Suksess-utforsking

Forrige helg hadde man nemlig en lokal kvintett på startstreken da «Enduro 80/20» ble avholdt i Bodø.

– Dette er en spesiell idrett, hvor man har en samlet konkurransetid på fem timer. Derfor er man også god og sliten når man er ferdig med siste konkurranse for dagen, sier Storeng og forklarer videre:

– Idretten består av tøff sykling i stiterreng, gjerne nedover en ås. Her sykler man fem omganger nedover, som til slutt utgjør konkurransetida. Samtidig må du komme deg til start mellom omgangene for egen maskin innenfor et visst tidsvindu. Klarer man ikke dette, ender det med diskvalifikasjon fra konkurransen, sier Storeng

På startstreken var det lokale utøvere som imponerte i sitt første møte med idretten.

– Anders Røkenes ble nummer seks i seniorklassen, mens Håkon Tunes tok tiendeplassen på enkeltetapper, sier Storeng, som også hadde med seg Isak Uri i den lokale sykkelklubb-gjengen. 16-åringene Tunes og Uri syklet på dispensasjon.

I støpeskjeen

Vel hjemme fra konkurransene innenfor den nye idretten, har man allerede tanker om hva man skal gjøre for å få denne nye idretten til å få lokalt fotfeste.

– Dette er noe som vi er veldig giret på å få til i lokal sammenheng. Jobbingen med å se på muligheter for å skape egne konkurranser håper vi på å ha klar allerede neste år. Det er nok rift forå komme med i den nasjonale Endoro-serien. Men å starte opp en lokal konkurranse har vi troen på skal være mulig allerede i 2018, sier Storeng.

Han har også konkrete eksempler på områder som egner seg glimrende for denne typen konkurranser.

–Svartdalsåsen er ett alternativ. Samaåsen et annet, sier Storeng.

KVARTETT: Fire lokale syklister fikk prøvd seg på enduro-sykling i helga. Nå skal farsotten tas med hjem til Harstad. Neste år er trolig første lokale konkurranse sjøsatt. Fra venstre: Isak Uri, Håkon Tunes, Anders Røkenes og Stian Storeng. Foto: Tonje Amundsen