Positiv til Harstad Idrettsråds forslag om å bygge idrettsanlegg i Harstad:

Hofstad Helleland tok torsdag turen innom Scandic i Harstad for å delta på et frokostmøte hvor Harstad Idrettsråd, Troms Idrettskrets og flere av byens politikere var representert.

Lyttet til Harstad-planen

Det var i april at Harstad Idrettsråd på tvers av klubbtilhørighet og idrettsgreiner bestemte seg for en overordnet plan om hvilke idrettsanlegg og friluftsaktiviteter som skal prioriteres i årene som kommer. 47 stemmeberettigede vedtok da enstemmig planen hvor en ishall med basis turnhall og integrert gymnastikk-, motorikk- og kampsportanlegg var øverst på prioriteringslista.

For å bygge en ishall i fremtiden er idrettsrådet avhengig av at både Harstad-politikerne er med på planen, og at kulturdepartementet i fremtiden støtter prosjektet med en betydelig pengesum.

Under frokostmøtet med kulturministeren holdt styreleder i Harstad idrettsråd Hilde Lilleng et lengre foredrag om hvordan Harstad idrettsråd har samarbeidet med 56 idrettslag i regionen for å komme fram til en plan for hvordan anlegg skal prioriteres fremover, og om hvorfor Harstads plan bør prioriteres.

Positiv til forslagene

Hoftsad Helleland uttalte etter frokosten at hun fikk mye ut av møtet.

– Jeg synes det er fantastisk at man lokalt har jobbet så godt og systematisk med ulike lag og organisasjoner for å komme med en overordnet plan. Det viser at man i Harstad har jobbet på en god måte, for man får med seg hele regionen på å bygge haller som kommer hele befolkningen til gode. Det er planlagt slik at hallene skal kunne benyttes mest mulig av flest mulig hele året, og det er veldig imponerende, sier hun til Harstad Tidende.

Etter at Hilde Lilleng hadde presentert Idrettsrådets ideer, snakket kulturministeren i positive ordelag om idrettsrådets planer for byen.

– Akkurat i disse dagene går jeg gjennom hvordan vi effektivt og smartere kan bygge flere anlegg som går en større andel av befolkningen til gode. Her var det mange gode innspill, og det var som musikk i mine ører å få høre hvilke kriterier idrettsrådet hadde lagt til grunn for hvordan anlegg bør bygges slik at flest mulig får brukt dem, sier hun.

– Heldig

Hilde Lilleng er glad for at kulturministeren tok seg tid til møtet.

– Om Harstad kommune vedtar å gå for vår plan er det helt nødvendig at kulturdepartementet er med på prosessen. Uten pengestøtte fra departementet er det ikke mulig å realisere prosjektene, sier hun.

– Det er ikke noe automatikk i at kulturdepartementet støtter oss med penger. Vi trenger pengesekken fra kulturdepartementet for at store anlegg skal etableres i Harstad. Derfor var det helt avgjørende for oss å få møte kulturministeren, legger hun til.

Lilleng sitter igjen med en god følelse etter frokostmøtet.

– Hofstad Helleland var interessert i måten vi hadde jobbet på, og var imponert over hvordan vi hadde forankring hos alle idrettslagene, og de demokratiske prosessene som førte til at vi ble enige om en overordnet plan. De umiddelbare positive reaksjonene til kulturministeren og statssekretæren hennes gjør at jeg er helt sikkert på at et ishallanlegg vil etableres i Harstad-regionen i fremtiden, forteller Lilleng.

VIKTIG: Hilde Lilleng (til høyre) mener møtet med Hoftsad Helleland var et steg i riktig retning.
Møte: Knut Bjørklund, Einar Mustaparta, Magnus Ingebrigtsen, Linda Hofstad Helleland, Eli Jeanette Olsen, Hilde Lilleng og Odd Magne Utnes deltok alle på møtet om Harstads idrettsfremtid.