Overfor avisen Fremover bekrefter politiet at hendelsen etterforskes.

Svar i sommer

– Det er politiet selv som har opprettet saken, med bakgrunn i episoden som skjedde i kampen. Vi har også snakket med den fornærmede spilleren, sier politiadvokat Torgeir Kvitvik til Fremover.

Harstad Tidende har gjort gjentatte forsøk på å få kommentarer fra Kvitvik uten å oppnå kontakt.

Overfor Fremover sier Kvitvik at saken ikke bør dra ut i tid. Politiet forventer å komme med et svar på etterforskningen i løpet av sommeren.

– Ingen kommentar

Fornærmede, Simon Salen Aune, bekrefter at han ble avhørt av politiet før helga.

– Jeg har forklart hva som skjedde slik jeg oppfattet hendelsen, sier Salen Aune.

Han har tidligere sagt at han vurderte å anmelde motspilleren, men politiet skal ha tatt tak i saken før Salen Aune rakk å bestemme seg.

Idrettsjurist og advokat Gunnar Martin Kjenner har tidligere, på generelt grunnlag, oppfordret til anmeldelse ved fotballvold.

Det er ikke uvanlig at hendelser på fotballbanen etterforskes og påtales utenfor Norges Fotballforbunds eget domssystem. I 2004 var det en lignende sak av den som skjedde i Ballangen. Voldsepisoden skjedde i en 7.-divisjonskamp i Oslo. Fornærmede ble slått ned etter flere harde dueller, og måtte til legevakta for å sy åtte sting i ansiktet. Hendelsen førte til tiltale og dom på 21 dagers betinget fengsel.

Så sent som 1. juni i år avsa Borgarting lagmannsrett en dom på 30 dagers betinget fengsel i en sak der en 4.-divisjonsspiller i Oslo ble slått ned av en motstander.

Tidligere voldssaker i kretsen