Harstad Tidende og Harstad Sparebank har også i år gått sammen om å kåre årets idrettsildsjel. Som engasjerte og ansvarlige samfunnsaktører ønsker vi å synliggjøre, og sette pris på, den enorme innsatsen som enkeltmennesker legger ned. Dette er et eventyrlig arbeid som så altfor ofte blir tatt for gitt og ikke lagt tilstrekkelig merke til. Ikke før ildsjelen er borte.

En ildsjel er en person som er fylt av iver, begeistring og sterk drivkraft. Det er overskuddsmennesker som tør by på seg selv. Det er bjellesauer som trekker andre med seg gjennom sin indre glød og entusiasme. De blir det uunnværlige limet i mange miljøer, og det er noe vi trenger.

Her har vi gleden av å presentere årets tre finalekandidater som alle tre har gjort seg fortjent til hedersbetegnelsen ildsjel:

  • Boye Olsen for å ha stått i sammenhengende tjeneste i hele 52 år for Skånland OIF.

  • Beate Tande begynte som frivillig allerede som 14-åring, og har i årrekker vært en altmuligdame i Harstad Håndballklubb og som har stått på for at barn, ungdommer og seniorlag skal ha et håndballtilbud i Harstad.

  • Adam Finstad, som tross sin unge alder, bruker all sin tid på rekruttering og gjenreising av Griffen Basketballklubb.

Det er med andre ord et sterkt finaleheat, bestående av kandidater som alle har det til felles: De blør for drakta!

Juryen, som har plukket ut de tre finalistene blant et titalls gode kandidater foreslått av våre lesere, har bestått av salgsleder Linda Cecilie Teigland i Harstad Sparebank, sjefredaktør Kjell Rune Henriksen i Harstad Tidende og mangeårig idrettsleder Kjell Arvid Andersen.

Resten er opp til våre lesere. Det er opp til dere å stemme på den som skal vinne prisen, som deles ut for sjette gang.

  • For å stemme på Boye Olsen: Send sms HT ILDSJEL 1 til 2399

  • For å stemme på Beate Tande: Send sms HT ILDSJEL 2 til 2399

  • For å stemme på Adam Finstad: Send sms HT ILDSJEL 3 til 2399

Før du gjør opp din mening kan du lese intervjuer med finalistene her:

Det koster 5 kroner å stemme per sms. Du kan stemme totalt 10 ganger, eller én gang per dag. Stemmer du mer enn 10 ganger, belastes du fortsatt med 5 kroner - selv om disse stemmene ikke teller med.

Prisen er på 20.000 kroner og skal gis videre fra vinneren til et idrettslig formål. Det gis i tillegg 5.000 kroner som vinneren beholder selv.

KANDIDAT 2: Beate Tande Foto: Øyvind Askevold Kaarbø
KANDIDAT 3: Adam Finstad Foto: Øyvind Askevold Kaarbø