Etter å ha møtt på seriefavoritt Avaldsnes i mandagens 0-2-tap på Harstad stadion, står klubben fortsatt med sitt ene poeng etter at laget har spilt seks av 22 seriekamper denne sesongen. Derfor er rommet for forbedringer i laget absolutt til stede i forhold til kampen om å berge plassen i årets serie. Men for øyeblikket ser det tungt ut etter fem tap på rad. Derfor har Haugenes allerede begynt å sett på hva hun kunne tenke seg av tilskudd til spillerstallen etter at sommerens overgangsvindu åpner 21. juli.

– Vi har startet på denne prosessen, og vil naturlig nok bringe inn forsterkninger i laget denne sommeren. Men samtidig kan vi nok ikke tro på at det kommer inn mange nye spillere, sier Haugenes, og henviser til at man også må hensynta det økonomiske aspektet.

Savner høyde

Treneren har ikke lagt skjul på at årets Medkila-stall er av det tynne slaget, og at man vil gjøre et seriøst forsøk på å tilføre det som mangler mest i årets lag.

– Først og fremst savner laget en skikkelig venstrefot. Det hadde vi jo sikret oss i form av Tina Iordanou da hun inntok venstrekanten. Men nå er vi nødt til å lete videre. En venstrebeint angrepsspiller vil kunne tilføre laget en ekstra dimensjon som vi trenger, mener Haugenes.

Hun ser også et behov for å styrke stallen vesentlig på et annet område.

– Problemet vårt er at vi har veldig mange lave spillere i klubben. Det gjør sitt til at vi er nødt til å spille på en viss måte. I det defensive spillet - og spesielt på defensiv dødball - er vi sårbare slik stallen nå fortoner seg. Derfor ønsker jeg å forsterke laget med høyde i form av en høy og hodesterk forsvarsspiller eller en midtbanespiller, mener Haugenes.

– Opp til klubben

– Betyr dette at det skal komme inn to proffspillere om alt går som planlagt?

– Det kan jeg ikke svare direkte på. Klubben må avgjøre hva man har økonomisk ryggdekning for å gjøre i sommerens overgangsvindu. Men sett fra min side i et sportslig perspektiv, så er det to proffspillere som jeg ønsker meg inn i stallen. Så er det også slik at vi ser etter muligheter for å knytte til oss spillere på amatørkontrakt. Det er et arbeid som vi ser på hver eneste dag. Vi ligger ikke på latsida. Likevel er ikke alternativene så mange. Og konkurransen er tøff.

HODESTYRKE: Alexandra Quincey er en av relativt få hos Medkilas kvinnelag som har hodespill som en av sine klare styrker. Nå ønsker Medkila-treneren seg minst ett nytt fyrtårn inn i laget. Arkivfoto: Ivar Hjelvik Foto: Ivar Hjelvik